Κίνδυνος και από την UEFA για την Γιουβέντους!

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες για την Γιουβέντους αφού εκτός από τις ιταλικές αρχές, υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας των «μπιανκονέρι» και από την UEFA!

Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport», ο σύλλογος βρίσκεται από την 1η Δεκεμβρίου υπό έρευνα για παραβίαση του Fair Play, προκειμένου να φανεί αν έχει παραβιάσει τους κανόνες και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Νιόν τον Σεπτέμβριο, και το φάσμα των κυρώσεων είναι ευρύ, από πρόστιμα μέχρι αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα το σχετικό όργανο ελέγχου θα πρέπει να ανακοινώσει μια ποινή έως τα μέσα Ιουνίου, η οποία εξαρτάται από δύο παράγοντες, την έκταση της υπέρβασης και τυχόν απάτη. Η Γιουβέντους έχει έρθει σε συμφωνία με την UEFA να πληρώσει μόνο 3,5 εκατομμύρια αντί για 23.

Ο «διακανονισμός» βοηθά τις ομάδες που συμμορφώνονται αλλά γίνεται εφιάλτης για εκείνες δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους ή έχουν δώσει δόλιες πληροφορίες χωρίς τις οποίες δεν θα είχαν τέτοια ευνοϊκές συνθήκες.

Επίσης πρέπει να προστεθεί στη συζήτηση το ζήτημα της ευρωπαϊκής Super League, που κάνει περισσότερο δύσκολη μία ευνοϊκή αντιμετώπιση της Γιουβέντους.

To Top