Κίτρινα Γιλέκα: Συνελήφθη ο επικεφαλής του κινήματος Έρικ Ντρουέ (videos)

Στη σύλληψη του Έρικ Ντρουέ, φερόμενου επικεφαλής του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, προέβησαν οι γαλλικές αρχές χθες το βράδυ. 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Ντρουέ, οδηγός φορτηγού, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διοργάνωση μη εξουσιοδοτημένων διαδηλώσεων, καθώς οι αρχές φαίνεται πως επιχειρούν να υιοθετήσουν μια σημαντικά αυστηρότερη στάση προκειμένου να υπάρξει αποδυνάμωση του κινήματος και αποκατάσταση της ηρεμίας στου δρόμους της χώρας.

Σε βάρος του εκκρεμεί ήδη από τον Ιούνιο, κατηγορία για κατοχή και μεταφορά απαγορευμένου όπλου τύπου D, καθώς φέρεται πως κρατούσε ένα είδος ξύλινης ράβδου, κατά την διάρκεια προηγούμενων διαδηλώσεων.

Συνελήφθη από την αστυνομία την Τετάρτη το βράδυ καθώς κατευθυνόταν προς τα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, όπου τον περίμεναν πολλοί διαδηλωτές.

Όπως υποστήριξε σκόπευε μόνο να ανάψει κεριά στο σημείο, αποτίοντας έτσι έναν φόρο τιμής σε όσους έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν κατά τραυματίες κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων διαδηλώσεων.

Ο συνήγορος του Drouet χαρακτήρισε τη σύλληψη “εντελώς αδικαιολόγητη και αυθαίρετη”.

Τόνισε δε ότι ο πελάτης του σκόπευε να ανάψει κεριά στην Place de la Concorde στο Παρίσι και στη συνέχεια να βρεθεί με φίλους .

Ο υπουργός οικονομίας Bruno Le Maire χαιρέτισε τη σύλληψη του Drouet λέγοντας: « Αυτό ονομάζεται σεβασμός στο κράτος δικαίου» προσθέτοντας πως «Είναι φυσιολογικό όταν παραβιάζονται οι νόμοι της Δημοκρατίας, να υπάρχουν συνέπειες».

To Top