«Κίτρινοι» πρωταθλητές των ρινγκ (photostory)

Οι μικροί πυγμάχοι του Άρη, Χρήστος Βλαχοδήμος και Χρήστος Κόγιας, μπορούν να καμαρώνουν για τις διακρίσεις που κατέκτησαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων πριν λίγες ημέρες. Οι δύο αθλητές κατέκτησαν τα πρώτα τους μετάλλια, προσθέτοντας ένα χρυσό και ένα ασημένιο στην ήδη πλούσια συλλογή του πυγμαχικού τμήματος των «κίτρινων». Για την επιτυχία τους αυτή μίλησαν στο PRESSARIS, χωρίς να κρύψουν τη χαρά τους…

«Ήθελα πολύ τη νίκη και είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο θριαμβευτής στην κατηγορία των 66 κιλών, Χρήστος Βλαχοδήμος, και πρόσθεσε: «Ο τελευταίος αγώνας είχε όλα τα στοιχεία που συνήθως χαρακτηρίζουν έναν τελικό. Χρειάστηκε να εξαντλήσω όλες μου τις δυνάμεις και τελικά τα κατάφερα».

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας του 15χρονου αθλητή; «Με βοήθησε το γεγονός ότι είχα καθαρό μυαλό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος και μπόρεσα να εφαρμόσω όλα αυτά που μου είχε πει ο προπονητής μου, Γιώργος Γκαβέζος».

Εξάλλου, απαντώντας στο ποιο είναι το στοιχείο που κάνει το άθλημα της πυγμαχίας ξεχωριστό, υποστήριξε ότι «…η αδρεναλίνη που νιώθει ο πυγμάχος πάνω στο ρινγκ είναι κάτι το απερίγραπτο. Αυτό είναι για εμένα το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το άθλημά μας».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Κόγιας, που κατέκτησε τη 2η θέση στα 63 κιλά, δήλωσε: «Νιώθω αρκετά χαρούμενος. Αυτό που πέτυχα είναι πολύ σημαντικό για μένα, δεδομένου του ότι ασχολούμαι μόνο έντεκα μήνες με το άθλημα. Σίγουρα θα μπορούσα να τα έχω πάει και καλύτερα».

Ο 16χρονος πυγμάχος έχασε στα βοηθητικά σημεία το χρυσό μετάλλιο, μετά από άδικη υπόδειξη των διαιτητών. Ο ίδιος ανέφερε σχετικά: «Δεν μπορώ να πω αν αδικήθηκα ή όχι. Εγώ ήμουν στο ρινγκ και αγωνιζόμουν. Αυτοί που βρίσκονταν από κάτω είδαν και μπορούν να κρίνουν».

Το γεγονός ότι έχασε το χρυσό μετάλλιο δεν φαίνεται να τον πτοεί, πάντως: «Συνεχίζω την προετοιμασία μου με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη. Θα βάλω τα δυνατά μου να κερδίσω το χρυσό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων ανδρών, που θα διεξαχθεί το Μάρτιο».

Το στοιχείο στο οποίο δίχως άλλο συμφώνησαν και οι δύο νεαροί πρωταθλητές, ήταν το εξής: «Επικρατεί λανθασμένα η άποψη ότι η πυγμαχία είναι επικίνδυνο άθλημα. Αν ο αθλητής ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή του, δεν κινδυνεύει. Πρέπει να διαχωρίσουμε την επαγγελματική από την ερασιτεχνική πυγμαχία. Αυτά που βλέπουμε στις πολεμικές ταινίες δεν έχουν καμία σχέση με την ερασιτεχνική πυγμαχία. Πέρα από τα προστατευτικά που φοράμε, υπάρχουν αυστηροί κανόνες, οι οποίοι τηρούνται αυστηρά».

Δείτε το φωτορεπορτάζ του PRESSARIS για τους δύο νεαρούς πρωταθλητές:{gallery}karaoglanidis/pygmaxia-paides{/gallery}

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

Στο παρελθόν πέρασα από διάφορα αθλήματα αλλά η πυγμαχία είναι ο καλύτερος τρόπος έκφρασης για εμένα

 

To Top