“Κίτρινος πυρετός”! Η Ντόρτμουντ έτοιμη να εκθρονίσει την Μπάγερν 11 χρόνια μετά

Πανζουρλισμός επικρατεί στις τάξεις της Ντόρτμουντ, με το ενδεχόμενο η ομάδα να πανηγυρίσει ξανά έναν τίτλο πρωταθλήματος 11 σεζόν μετά. Η νίκη κόντρα στην Άουγκσμπουργκ την περασμένη αγωνιστική με 3-0 με πρωταγωνιστή τον Σεμπαστιάν Αλέ και σε συνδυασμό την ήττα της Μπάγερν από την Λειψία με 3-1, έβαλε τους Βεστφαλούς σε πρώτο πλάνο για την κατάκτηση της «σαλατιέρας».

Ο Αλέ έχει σημειώσει εννέα γκολ με την επιστροφή του, όσα έχουν και οι Ντόνιελ Μάλεν και Τζούλιαν Μπραντ, με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ να είναι στα οκτώ στο γερμανικό πρωτάθλημα. «Δεν θέλω να σκέφτομαι κανένα πάρτι», είπε ο διεθνής επιθετικός με την Ακτή Ελεφαντοστού, Αλέ και πρόσθεσε: «Σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι με τη Μάιντς. Εάν αξίζουμε να είμαστε πρωταθλητές, τότε θα είμαστε».

«Πραγματικά δεν θέλω να σταματήσω την ευφορία, αλλά έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι να παίξουμε», είπε από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Κελ και συνέχισε: «Υπάρχει ευφορία, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα 90 λεπτά. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας το πάρουν αυτό». Ο Κελ γνωρίζει ότι η κατάκτηση της Bundesliga θα ήταν μια απροσδόκητη επιτυχία για την Ντόρτμουντ μετά από μια δύσκολη σεζόν που ξεκίνησε με την διάγνωση καρκίνου του Σεμπαστιάν Αλέ, τον Ιούλιο.

Το τέλος της ηγεμονίας της Μπάγερν

Με αυτόν τον τρόπο, η Ντόρτμουντ έχει μπροστά της τη δυνατότητα να σηκώσει ξανά το τρόπαιο του γερμανικού πρωταθλήματος εάν καταφέρει να κερδίσει τη Μάιντς το Σάββατο (27/05, 16:30), μετά από μια δεκαετία και πλέον στα χέρια της αυτοκρατορίας της βαυαρικής ομάδας. Η ομάδα με επικεφαλής τον Έντιν Τέρζιτς είχε μια υπέροχη σεζόν, στην οποία έχει ανακάμψει από τις αναποδιές που υπέστη, όπως η βαριά ήττα από την ομάδα του Τόμας Τούχελ στην «Αλιάντζ Αρίνα» με 4-2.

Ωστόσο, η Ντόρτμουντ κατάφερε να ξαναβγεί στην επιφάνεια και να διατηρήσει ένα μεγάλο σερί νικών που την ανέβασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έναν βαθμό πίσω από τον διώκτη της. Συγκεκριμένα, από τότε που σκόνταψε με την ομάδα του Μονάχου την 1η Απριλίου, οι Βεστφαλοί μέτρησαν οκτώ παιχνίδια χωρίς να γνωρίσουν ήττα, με απολογισμό έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, φτάνοντας τους 70 βαθμούς στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Η τελευταία φορά που οι οπαδοί της Ντόρτμουντ γεύτηκαν τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος ήταν τη σεζόν 2011/2012, όταν παίκτες όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Μάριο Γκέτσε, ο Ιλκάι Γκουντογκάν και ο Σίντζι Καγκάβα πήραν από το χέρι τους Βεστφαλούς και τους οδήγησαν στη δόξα.  Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του τελευταίου της τίτλου πρωταθλήματος, η ομάδα από την Κοιλάδα του Ρουρ, έφτασε στον τελικό του Champions League, χάνοντας ωστόσο από την Μπάγερν Μονάχου με 2-1. Παρόλα αυτά, εκείνη η εποχή θεωρείται μια από τις πιο παραγωγικές στην ιστορία του συλλόγου.

Με την αμφιβολία του Μπέλινγκχαμ μέχρι την τελευταία στιγμή

Η Ντόρτμουντ θα αντιμετωπίσει τον «τελικό» κόντρα στη Μάιντς με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ να θεωρείται αμφίβολος γι’ αυτή τη μάχη, καθώς ταλαιπωρείται με προβλήματα στο γόνατο. Μάλιστα, ο Άγγλος μέσος δεν ήταν στον τελευταίο αγώνα που έπαιξε εντός έδρας λόγω αυτού του τραυματισμού. Οι αριθμοί του 19χρονου αστέρα μιλάνε από μόνοι τους, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 14 γκολ κι επτά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, οπότε θα ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή η απουσία του

Να θυμίσουμε ότι σε περίπτωση που η Μπάγερν ηττηθεί στον αγώνα που θα παίξει εντός έδρας με την Κολωνία το Σάββατο, η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς θα στεφθεί πρωταθλήτρια χωρίς να χρειάζεται καν να σκοράρει στο γήπεδό της. Από την άλλη, μια διπλή ισοπαλία θα έκανε πάλι την Ντόρτμουντ νικήτρια της «σαλατιέρας».

Πηγή: sportal.gr

 

To Top