Καβάλα και Ζάκυνθος έχασαν τα ματς στα χαρτιά, αλλά τιμωρήθηκαν με τον… παλιό ΚΑΠ με -3!

Τα… περίεργα στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζονται! Καβάλα και Ζάκυνθος έχασαν, τελικά, στα χαρτιά τα ματς με Απόλλωνα Πόντου, Καλλιθέα αντίστοιχα, αλλά τους αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί, παρότι αυτό δεν προβλέπεται από τον τωρινό ΚΑΠ!

Τα τελευταία δύο χρόνια, θυμίζουμε, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου δεν προβλέπει την αφαίρεση βαθμών για ομάδα που δεν «κατεβαίνει» σε αγώνα.

Η νέα δικαστής δεν δέχθηκε την ανωτέρα βία, επέβαλε στις δύο ομάδες και πρόστιμο 4.000 ευρώ για τη μη διεξαγωγή των αγώνων τους, αλλά είναι βέβαιο, ειδικά μετά την απόφασή της για αφαίρεση βαθμών, πως θα ασκηθεί έφεση τόσο από την Καβάλα όσο και από τη Ζάκυνθο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 2:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ α) Ποινή απώλειας του αγώνα στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ 3-0 από την ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, β) χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ και γ) αφαίρεση τριών βαθμών από το Πρωτάθλημα Betsson Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση (μη διάθεση επαρκών μπαλών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα). ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ Πανσερραϊκός και τον Αναστάσιο Καζία από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (αγώνας με ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, 1η αγωνιστική)

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ α) Ποινή απώλειας του αγώνα στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ 3-0 από την ΠΑΕ Καλλιθέα, β) χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ και γ) αφαίρεση τριών βαθμών από το Πρωτάθλημα Betsson Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ Β΄ τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ Β τις χρηματικές ποινές α) 1500€ και β) 2.500€. Συνολική χρηματική ποινή 3.250 €.

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και τον ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟ από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση.

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ α) Χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (μη προσέλευση προπονητή στον αγώνα με ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, 1η αγωνιστική).

To Top