ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καββαδάς και Νετζήπογλου «50άρησαν» με τον Άρη

Ο Βασίλης Καββαδάς και ο Όμηρος Νετζήπογλου έγιναν «50άρηδες» σε διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες με τον Άρη, μέσα από το παιχνίδι στο Λαύριο…

Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

Ο Βασίλης Καββαδάς επέστρεψε στη δράση έπειτα από δύο μήνες, σημειώνοντας τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις του με 11 πόντους και οχτώ ριμπάουντ. Είχε 10 πόντους κόντρα στο Περιστέρι bwin στην 6η αγωνιστική και πέντε ριμπάουντ στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό H Hotels.

Δύο από τα οχτώ ριμπάουντ του ήταν επιθετικά και με αυτά έγινε ο 56ος στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε στα 50.

*Ο Όμηρος Νετζήπογλου έφτασε στα 50 παιχνίδια στην Basket League, όλα με τη φανέλα του Άρη με την οποία έκανε ντεμπούτο στις 26 Οκτωβρίου 2019 (Παναθηναϊκός-Άρης 108-86). Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 49ος στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό συμμετοχών.

Ακόμη για τον Άρη…

*Ο Νοά Χόρκλερ είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ φτάνοντας στο double-double για δεύτερη συνεχόμενη και συνολικά τέταρτη φορά στη σεζόν. Τα τρία από αυτά ήταν εκτός έδρας και μόνο εκείνο απέναντι και πάλι στο Λαύριο Megabolt στον πρώτο γύρο, εντός έδρας.

Ήταν το 8ο παιχνίδι της φετινής Basket League στο οποίο υπήρξε τέτοια επίδοση και από τις δύο ομάδες. Ο Άρης είναι η ομάδα με τα περισσότερα double-double, φτάνοντας στα 13 με πέντε διαφορετικούς παίκτες ενώ στην περσινή σεζόν είχε 15 με τρεις διαφορετικούς παίκτες.

*Η ήττα στο Λαύριο ήταν για τον Γιάννη Καστρίτη η 100ή σε 165 αγώνες στην Basket League.

*Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ επιχείρησε τέσσερα από τα 18 τρίποντα της ομάδας του και με αυτά έφτασε στα 100 σε 40 αγώνες στην Basket League. Το ποσοστό του πολύ υψηλό αφού 41, από αυτά τα 100 τρίποντα, ήταν εύστοχα.

*«100άρης» έγινε και ο Σταύρος Σχίζας. Με τη μοναδική ασίστ του στο παιχνίδι, έφτασε σε τριψήφιο αριθμό μέσα από το 189ο αγώνες του στην Basket League.

*Ο Βασίλης Χρηστίδης είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οχτώ πόντους, ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ περιόδου.

*Ο Τζανόντ Νότε είχε 0/5 τρίποντα και σημείωσε την 31η μηδενική επίδοση τριπόντων με τουλάχιστον πέντε προσπάθειες στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός του Άρη μπήκε για δεύτερη φορά σε αυτή τη λίστα αφού είχε 0/5 τρίποντα και στο ματς της 14ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Οι «κιτρινόμαυροι» περιορίστηκαν στα δύο εύστοχα τρίποντα και είχαν ένα περισσότερο από την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ mateco, επίδοση που είναι το αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Τα δύο εύστοχα τρίποντα αποτελούν ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ επταετίας για τον Άρη αφού τόσα είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι bwin για τη σεζόν 2019-20 και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα για τη σεζόν 2017-18. Για να βρούμε την προηγούμενη μικρότερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2015-16 όταν ο Άρης είχε ένα τρίποντο (1/13) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο.

*Ο Άρης υποχρεώθηκε στην τρίτη συνεχόμενη ήττα του για δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα. Το ίδιο αρνητικό σερί είχε «τρέξει» από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου όταν ηττήθηκε κατά σειρά από τον Κολοσσό H Hotels εντός, τον Προμηθέα εκτός και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας”.

To Top