ΚΑΕ Άρης: “Ημέρα μνήμης και θλίψης…”

Μετά τον Ερασιτέχνη και η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση για τη σημερινή ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τονίζοντας πως στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν , θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής το μέλος του ARIS GOLDEN CLUB κ. Γιώργο Ουζουνίδη.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η 19η Μαΐου κάθε χρόνου είναι ημέρα μνήμης και θλίψης. Όλος ο Ελληνισμός πενθεί τους εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους που ξεριζώθηκαν, έζησαν τρομερά βασανιστήρια και εξοντώθηκαν από τους Τούρκους.

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τον κόσμο του ΑΡΗ ανά τον κόσμο, που τιμά και δεν ξεχνά την εξόντωση των Ποντίων από τους Τούρκους, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία που διέπραξαν.

Από το 1914 έως το 1923 οι Τούρκοι αφάνισαν με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο τους χριστιανικούς πληθυσμούς του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Το 1994 η Ελληνική Βουλή αναγνώρισε ομόφωνα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου  και καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και φέτος, θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. με επικεφαλής το μέλος του ARIS GOLDEN CLUB κ. Γιώργο Ουζουνίδη”.

To Top