ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

ΚΑΕ Άρης: «Τα τελευταία δύο χρόνια πληρώθηκαν 1.205.000 σε παλιά χρέη, συν άλλο 1.127.000 φέτος»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΚΑΕ Άρης, ο πρόεδρος του ΑΣ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε για τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και για την προσπάθεια εξυγίανσης του τμήματος μπάσκετ.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ποια είναι η φιλοσοφία μας. Ο στόχος μας ήταν η σωτηρία της ομάδας και η οικονομική εξυγίανση της. Πέσαμε στο ζήτημα της πανδημίας. Σε λίγο θα ακούσετε κάποια νούμερα. Έχουμε κάνει παραπάνω από τις δυνάμεις μας. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι θα υπερβούμε τόσο τους εαυτούς μας. Συχνά-πυκνά, θέλουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο με νούμερο. Διαχειριζόμαστε ή φέρνουμε κάποια έσοδα. Πάμε στα νούμερα. Αυτά τα δύο χρόνια, σε παλιά χρέη έχουμε πληρώσει 1.205.00 ευρώ! Αυτά είναι σε παλιά χρέη, είτε για το Δημόσιο, είτε πιστωτές, παίκτες, μάνατζερ.

Για φέτος, για το 2021-22 να σας πω ένα πάρα πολύ μεγάλο και σημαντικό νούμερο. Εϊμαστε περίπου στη μέση της σεζόν. Ήδη, η ΚΑΕ ΑΡΗΣ έχει πληρώσει 1.127.000 ευρώ! Έχουμε φύγει από την τσέπη μας τόσα χρήματα και είμαστε ακόμα στη μέση της σεζόν. Οι 600 χιλιάδες εξ αυτών, είναι σε παλιά χρέη (πχ ban). Για να κλείσουμε τη σεζόν, θα χρειαστούμε ακόμα 600-700 χιλιάδες ευρώ. Οπότε καταλαβαίνεται το τι μεγάλη προσπάθεια γίνεται, όταν πέρσι δεν είχαμε έσοδα από εισιτήρια, όταν δεν έχουμε το τηλεοπτικό. Κάποιοι, όχι ένας, αλλά πολλοί, έβαλαν το χέρι στη τσέπη.

Ένα άλλο ζήτημα, από τις 1.127.000 που έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα, από εισιτήρια πόρτας και εισιτήρια διαρκείας, είμαστε λίγο κάτω από τις 200 χιλιάδες, δηλαδή περίπου το 18%. Αν σκεφτούμε ότι η σεζόν θα κλείσει στα 1,7-1,8 εκ. ευρώ, θα πέσει κι άλλο αυτό το ποσοστό. Καταλαβαίνεται ότι έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά στο υπόλοιπο κομμάτι. Θα έπρεπε φυσικά τα έσοδα από τα εισιτήρια να είναι λίγο παραπάνω, αλλά εμείς προχωράμε και κάνουμε τη προσπάθεια ούτως ή άλλως. Καθημερινά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Στις 25 του Φεβρουαρίου, πρέπει να πληρώσουμε 35 χιλιάδες ευρώ στις δόσεις Σανικίτζε-Τζένκινς. Τόση είναι όλη η μηνιαία μισθοδοσία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στους παίκτες. Καταλαβαίνετε το πόσο δύσκολο πράγμα, είναι να πληρώνεις 2-3 μπάτζετ σε εποχής πανδημίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης».

To Top