ΚΑΕ: “Ημέρα μνήμης η 19η Μαΐου”

Η ΚΑΕ Άρης δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τη σημερινή ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Ημέρα μνήμης και θλίψης είναι η 19η Μαΐου, αφού ο Ελληνισμός πενθεί τους εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους που ξεριζώθηκαν, βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν από τους Τούρκους.

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και για τον ΑΡΗ, που τιμά και δεν ξεχνά την εξόντωση των Ποντίων από τους Τούρκους, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία που διέπραξαν.

Από το 1916 έως το 1923 οι Τούρκοι αφάνισαν με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο τους χριστιανικούς πληθυσμούς του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Το 1994 η Ελληνική Βουλή αναγνώρισε ομόφωνα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

Σήμερα στις 6:30μ.μ. θα λάβει χώρα εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. θα δώσει το «παρών», με το μέλος του Aris Golden Club, Γιώργο Ουζουνίδη”.

To Top