ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καζάνας για Final 4: “Υπέρβαση για την ακαδημία του Άρη, επιστέγασμα των τεσσάρων χρόνων δουλειάς”

Ως υπέρβαση χαρακτήρισε την πρόκριση του Άρη στο Final 4 ο Κώστας Καζάνας. Ο προπονητής της Κ17 των κιτρινόμαυρων αναφέρθηκε στη διοργάνωση, στον Κυριάκο Ασλανίδη και στη συμμέτοχη του στην πρώτη ομάδα αλλά και για την μελλοντική σχέση του Χερμάν Μπούργος με τις ακαδημίες.

Για την υπέρβαση που έκανε ο Άρης με την παρουσία του σε ένα ακόμα final 4 :

Σίγουρα είναι υπέρβαση για την ακαδημία του Άρη διότι από θέμα οργάνωσης είμαστε λίγο πίσω λόγω του ότι όταν έπεσε κατηγορία η ομάδα στην ουσία οι ακαδημίες διαλύθηκαν. Αυτό είναι και το μειονέκτημα της έναντι άλλων ομάδων που δεν υποβλήθηκαν σε κάτι τέτοιο. Η προσπάθεια μας αυτή είναι το επιστέγασμα των τεσσάρων χρόνων της αναδιοργάνωσης και της επαναδημιουργίας των ακαδημιών οπότε είναι ένα μικρό χρονικό διάστημα για ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Για το αν από εδώ και πέρα οι ακαδημίες του Άρη θα κάνουν μόνο βήματα μπροστά:

Αυτό το βλέπουμε έτσι και αλλιώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είμαι και εγώ μαζί με την ομάδα όπου κάθε χρόνο έχουμε και μια καινούρια επιτυχία. Αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι πως ένα παιδί των ακαδημιών, ο Κυριάκος Ασλανίδης, κατάφερε και έπαιξε στην πρώτη ομάδα αλλά και άλλοι αθλητές επίσης . Γενικά βλέπουμε ότι οι παίκτες χρόνο με τον χρόνο είναι πιο έτοιμοι όταν καλούνται να παίξουν στην πρώτη ομάδα.

Εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο, να είμαστε ανταγωνιστικοί, να δικαιολογήσουμε το όνομα και την ιστορία της ομάδας και σε επίπεδο ακαδημιών αλλά και γενικότερα του οργανισμού. Οπότε αυτός είναι και ο πρώτος στόχος, εάν υπάρξει και επιπλέον αγωνιστικός στόχος όπως είναι το να περάσουμε στον
τελικό τότε θα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Σίγουρα όμως το πιο σημαντικό είναι οι εμπειρίες που θα αποκτήσουν οι παίκτες οι οποίες θα τους βοηθήσουν στα επόμενα βήματα τους.

Για της εμπειρίες που αποκτούν οι νεαροί παίκτες μέσα από αυτά τα παιχνίδια:

Αυτά τα παιχνίδια βοηθούν έτσι ώστε αφενός για να αποκτήσουν οι παίκτες προσωπικότητα και ψυχολογία και αφετέρου και εμάς για να δούμε ποιοι μπορούν να τα καταφέρουν.

Για το πως ήρθε στον Άρη ο Ασλανίδης:

Τον είχα προτείνει στον τότε τεχνικό διευθυντή τον Χαριστέα αλλά μου είχε πει ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να τον φέρει από τον Ολυμπιακό λόγω του ότι κατάγεται από τις Σέρρες και ήταν δύσκολη η μεταφορά. Κυρίως, διότι στον Άρη δεν έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε μόνιμη κατοικία στους παίκτες της ακαδημίας. Βέβαια όταν ο Χαριστέας είχε αποχωρήσει από την ομάδα εγώ αναγκαζόμουν να μιλάω προσωπικά με τους ίδιους τους παίκτες και έτσι επικοινώνησα μαζί του γιατί τον θεωρούσα μεγάλο project για την ομάδα μας. Κατάφερα να τον πείσω αν και ήταν πολύ κοντά και ήθελε να πάει σε μία άλλη ομάδα, λέγοντας του ότι δεν θα βρει καλύτερες προϋποθέσεις από τον Άρη. Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία κυρίως για τους γονείς του γιατί τον έφερναν καθημερινά από τις Σέρρες αλλά μέσα από αυτές τις δυσκολίες γίνεσαι καλύτερος όπως έγινε και με τον Κυριάκο που κατάφερε να παίξει 90 λεπτά.

Για το αν ο βασικός παράγοντας για την επιλογή του Άρη από τον ίδιο τον παίκτη ήταν τα λεπτά συμμετοχής που θα πάρει:

Εννοείται πως αυτός ήταν και τρόπος που τον πείσαμε να έρθει στην ομάδα μας

Για το αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή παιδιά στις ακαδημίες που μπορούν να βοηθήσουν τον μελλοντικό Άρη:

Η ακαδημία αυτή τη στιγμή σίγουρα έχει παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν αλλά και να βοηθηθούν με την παρουσία τους στην πρώτη ομάδα. Το βασικό είναι να δοθούν ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά γιατί είναι εντελώς διαφορετικές οι εικόνες που αποκτά ένας παίκτης στο αναπτυξιακό με τον επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Για το αν θα καταφέρει να δημιουργήσει στο μέλλον ο Άρης μία β’ ομάδα:

Για εμένα είναι βασική προϋπόθεση η μετάβαση του παίκτη της ακαδημίας σε μία ομάδα αντρικού επιπέδου χαμηλότερης κατηγορίας όπως είναι η β εθνική γιατί του δίνεται η ευκαιρία να μεταμορφωθεί από το παιδικό ποδόσφαιρο και να γίνει άντρας στην ουσία. Οπότε το θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρξει και στον Άρη μία β ομάδα.

Για την σχέση του πρώην τεχνικού του Άρη, Άκη Μάντζιου αλλά και του Χέρμαν Μπούργος με τις ακαδημίες και το αν έχει υπάρξει κάποια κοινή επικοινωνία:

Μέχρι στιγμής στα τέσσερα χρόνια που είμαι στην ομάδα όλοι οι προπονητές έδειξαν ενδιαφέρον και μάλιστα υπήρχε και προσωπική επαφή με έναν για το πως πρέπει να λειτουργήσουμε και για το αν υπάρχει κάποιος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Ο κ. Μάντζιος τώρα τελευταία είχε έρθει να δει δύο- τρία μάτς γι’ αυτό και χρησιμοποίησε παίκτη από την ακαδημία. Ο Μπούργος αν και είναι νέος ακόμα θεωρώ πως θα είναι κοντά στην ομάδα και θα θέλει να παρακολουθήσει παιχνίδια. Χρειάζεται βέβαια ακόμα χρόνο έτσι ώστε να προσαρμοστεί και να μιλήσει μαζί μας για το πως επιθυμεί να λειτουργήσουμε. Οπότε είμαστε και εμείς σε κατάσταση αναμονής για να δούμε τι θέλει ο προπονητής και πως εμείς θα ανταποκριθούμε σε αυτά.

Τέλος, για την κατάκτηση του φετινού Champions League ανέφερε:

Φέτος έτσι όπως είναι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολη η πρόβλεψη αλλά εμένα μου αρέσει το ποδόσφαιρο κυριαρχίας της Σίτυ και θα ήθελα να το κατακτήσει αυτή.

To Top