ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καζάνας: «Είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να παίξουμε, θα γίνει κορυφαίος στην Ελλάδα ο Σιαμπάνης»

Στο Yellow Radio φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας Κ19 του Άρη, Κώστας Καζάνας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά ανέφερε:

Η υπομονή έχει εξαντληθεί και τα παιδιά δεν αντέχουν άλλο, πρέπει να ξεκινήσουμε. Ο χρόνος εκτός γηπέδου είναι περίπου πέντε μήνες. Αν συνεχιστεί για λίγο ακόμη η κατάσταση αρκετά παιδιά θα έχουν πρόβλημα.

Για το αν είχε ξεκινήσει καλά η Κ19 του Άρη:

Ήδη κάποιοι παίκτες άρχισαν να κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά επειδή δεν ήταν επαγγελματίες μετά το νέο lockdown σταμάτησε και αυτό.

Για όσες φωνές μιλάνε για λήξη πρωταθλήματος:

Είναι δύσκολο να μην τελειώσει το πρωτάθλημα γιατί πρέπει να στείλουμε κάποιον στο Youth League. Ουσιαστικά το να μην τελειώσει το πρωτάθλημα αυτό εξυπηρετεί.

Αυτή είναι η ουσία σε αυτήν την ηλικία. Να βγεις έξω, να πάρεις αυτές τις εμπειρίες. Αλλιώς θα εξελιχθεί ένας παίκτης που έχει πάρει με τέτοιες εικόνες.

Αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιες ομάδες να θέλουν να βγει στο Champions League κάποιος που δεν το έχει κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο.

Εμείς ήμασταν τέταρτοι αλλά με δύο αγώνες λιγότερους, αν τα κερδίζαμε και τα δύο και έκανε μία γκέλα ο πρώτος θα βρισκόμασταν εμείς πρώτοι.

Για το πόσος χρόνος χρειάζεται για να επανέλθουν οι ομάδες:

Σίγουρα χρειάζονται τρεις εβδομάδες και πάλι δεν θα είναι αρκετές. Εμείς όμως ίσως χρειαστούμε λιγότερο χρόνου. Στέλνουμε προγράμματα στους παίκτες και θεωρώ ότι έχουν μία επαγγελματική νοοτροπία.

Άλλες ομάδες λένε ότι δεν θέλουν να παίξουν, ότι είναι δύσκολο. Εμείς είμαστε έτοιμοι να παίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.

Για τους παίκτες από την Κ19 που παίρνουν συμβόλαια και θέσεις στην πρώτη ομάδα:

Ο Άρης βαδίζει στα βήματα της ανάπτυξης της ακαδημίας. Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε περισσότερα πράγματα και στην χρησιμοποίηση.

Κάποιοι παίκτες έχουν πάει και δανεικοί, για εμένα είναι θετικό αυτό. Πρέπει οι παίκτες να παίρνουν εμπειρίες ανδρικού ποδοσφαίρου.

Για την συνεργασία με τον Άκη Μάντζιο:

Υπήρχε άμεση συνεργασία. Και ο κ.Μάντζιος και ο κ.Χωριανόπουλος ερχόταν συνέχεια στα ματς της ομάδας. Και ένα εκτός έδρας που έχασαν ζήτησαν να το δουν στο βίντεο.

Μας ζητούσαν συνέχεια παίκτες για την πρώτη ομάδα, αλλά οι καταστάσεις μας πήγαν πίσω.

Για την πρώτη ομάδα:

Ο Άρης είναι αν όχι η πρώτη, η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ακόμη και με τον Ολυμπιακό έχει σταθεί στα ίσα σε όσο παιχνίδια έχουν παίξει οι δύο ομάδες.

Εμείς έχουμε την ποιότητα, έχουμε το τεχνικό τιμ και γιατί όχι ο Άρης να μην διεκδικήσει και την πρωτιά τα επόμενα χρόνια.

Θα χρειαστεί σταθερότητα στην απόδοση και την εκπαίδευση των παικτών.

Για το αν η Κ19 του Άρη κινείται στις βάσεις της πρώτης ομάδας:

Ο τρόπος παιχνιδιού προσπαθούμε να είναι όπως της πρώτης ομάδας. Να έχουμε κατοχή και να επιβάλλουμε εμείς τον ρυθμό του παιχνιδιού. Σίγουρα προσπαθούμε η φιλοσοφία μας να είναι σαν της πρώτης ομάδας.

Για τον Σιαμπάνη τον οποίο γνωρίζει καλά:

Τον Μάριο τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Τον είχα στον Παύλο Μελά από παλιά, ενώ τον πρόλαβα και τον ΠΑΟΚ. Έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι, αλλά τίποτα παραπάνω.

Άλλωστε δεν μπορεί να πει κάποιος «έβγαλα έναν παίκτη». Τα ηλικιακά επίπεδα είναι πολλά και διαφορετικά. Από όλους τους προπονητές που είχε ένας ποδοσφαιριστής κερδίζει κάτι.

Είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Έχει αλλάξει νοοτροπία, έχει γίνει πιο υπεύθυνος. Σε αυτό τον βοηθάει και το DNA της ομάδας, και οι παίκτες που έχει δίπλα του.

Έχει το φυσικό ταλέντο και με την πολύ δουλειά που του αρέσει να κάνει θα τα καταφέρει.

To Top