ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καζάνας: “Επιστέγασμα των προσπαθειών μας η πρόκριση του Άρη στο φάιναλ φορ”

Ο προπονητής της Κ17 του Άρη Κώστας Καζάνας μίλησε για το “εισιτήριο” της κιτρινόμαυρης ομάδας στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος της Superleague.

Αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta.gr:

«Τα τελευταία 4 χρόνια ξεκίνησε μία προσπάθεια ανοικοδόμησης και δημιουργίας από την αρχή. Δυστυχώς η ακαδημία είχε σχεδόν αφεθεί, χωρίς παίκτες, χωρίς ιδιαίτερες υποδομές. Προσπαθήσαμε πολύ και με τα παιδιά που είχαν απομείνει, αλλά και με κάποιες προσθήκες, να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Να μπορεί να σταθεί σε καλό επίπεδο. Είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε τόσο γρήγορη εξέλιξη. Έπαιξαν όμως ρόλο η μεθοδικότητα της δουλειάς μας, ότι ξεκινήσαμε την εκπαίδευση από την αρχή και με ορθολογικό τρόπο. Καταφέραμε να φτάσουμε στο Final-4 κι αυτό είναι ακριβώς το επιστέγασμα εκείνης της προσπάθειας».

Παράλληλα, ο 38χρονος προπονητής τονίζει ότι η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει και τη διεκδίκηση του αποτελέσματος στους αγώνες: «Στόχος ασφαλώς είναι να στελεχωθεί η πρώτη ομάδα με όσο το δυνατό έτοιμους ποδοσφαιριστές. Έτοιμους να ανταποκριθούν στο αντρικό ποδόσφαιρο ψυχοσωματικά και ποδοσφαιρικά, να μπορέσουν να εγκλιματιστούν απευθείας στην πρώτη ομάδα. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει εκτός από τη βελτίωση των ατομικών χαρακτηριστικών να υπάρχει και αγωνιστικός στόχος. Η διαδικασία έχει ξεκάθαρα να κάνει και με το αποτέλεσμα, γιατί το περιβάλλον στο οποίο θα ενταχθούν οι παίκτες είναι τέτοιο που θα απαιτεί άμεσα επίδοση, απόδοση και προσαρμοστικότητα».

Τέλος, όσον αφορά τις σχέσεις με τη διοίκηση, ο Κ. Καζάνας είπε: «Χρόνο με το χρόνο χτίζεται σχέση εμπιστοσύνης με τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο της πρώτης ομάδας. Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των παικτών που γίνονται επαγγελματίες. Μάλιστα με τη συμμετοχή του Ασλανίδη ως βασικό σε αγώνα των ανδρών, θεωρούμε ότι μπορούμε να πατήσουμε πάνω σε αυτά τα δεδομένα και τα επόμενα χρόνια να αναδείξουμε και πρωταγωνιστές από την ακαδημία, όχι απλώς παιδιά που θα συμπληρώνουν το ρόστερ της πρώτης ομάδας».

To Top