ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Καθάρισαν» οι… φορ, άνετη νίκη (2-0) του Άρη και προχωράει

Ο Άρης “καθάρισε” τον Βόλο με 2-0 μπροστά στον κόσμο του για την 24η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, χάρη σε γκολ των Μορόν και Ανσαριφάρντ. Με αυτή τη νίκη οι κιτρινόμαυροι κλειδώνουν και μαθηματικά την θέση τους στα πλέι οφ.

Ο ανώτερος Άρης δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Βόλου, του οποίου επικράτησε με 2-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι κιτρινόμαυροι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια ένα σε κάθε ημίχρονο με τον Μορόν και τον Σαμόρα. Ο Ισπανός επιθετικός του Άρη έλυσε τον… γρίφο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στην τρίτη του συμμετοχή με την κιτρινόμαυρη φανέλα πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο 88 ο λεπτό της συνάντησης, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του Άκη Μάντζιου.

Από τους διακριθέντες των κιτρινόμαυρων πέρα από τους δύο σκόρερ του ήταν και ο Μάνου Γκαρθία.  Ήταν μέσα σε όλες τις απειλές που δημιούργησαν οι «κιτρινόμαυροι» απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Βόλου, ξεχωρίζοντας με τις επιθετικές του αρετές.

ΜΕ ΒΕΛΕΘ ΣΤΑ ΧΑΦ
Ο Άκης Μάντζιος επιφύλαξε έκπληξη στο αρχικό σχήμα του Άρη για τον αγώνα με τον Βόλο καθώς ο Φραν Βέλεθ επιλέχθηκε για να έχει σε ακόμη ένα παιχνίδι ρόλο αμυντικού χαφ.

Η αλλαγή ρόλου του Φραν Βέλεθ «έβαλε» στην 11αδα τον Λίντσεϊ Ροζ ο οποίος ήταν ο παρτενέρ του Γιάκουμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας ενώ στα άκρα αγωνίστηκαν οι Οντουμπάτζιο, Φεράρι και ο Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία.

Στο πλευρό του Βέλεθ στα χαφ βρέθηκε ο Βλάντιμιρ Νταρίντα με τον Μανού Γκαρθία σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λορέν Μορόν. Στα επιθετικά άκρα διατηρήθηκαν οι Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο.

ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΜΟΡΟΝ ΚΑΙ ΝΤΑΡΙΝΤΑ
Άρης και Βόλος ξεκίνησαν αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά με τους κίτρινους να έχουν την πρώτη καλή στιγμη στο 11ο λεπτό. Εκτέλεση φάουλ με κομπίνα από τον Σουλεϊμάνοφ που έστρωσε στον Μορόν, με τη μία το σουτ αυτός, πάνω στον Κόβατς που ήταν σε ετοιμότητα.

Από εκεί και πέρα ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του και δυσκολευόταν στην τελική προσπάθεια παρότι έφτανε εύκολα στην περιοχή από τις πτέρυγες.
Μετά το μισάωρο οι κιτρινόμαυροι είχαν άλλη μια καλή στιγμή με τον Νταρίντα. Στο 33′ μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Άρη, ο Νταρίντα σούταρε με τον Κόβατς να αποκρούει εντυπωσιακά!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΠΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Από τη στιγμή που ο Μάνου Γκαρθία μπήκε πιο ζεστά στη ροή του παιχνιδιού, η εικόνα του Άρη άλλαξε άρδην.
Στο 44 οι κιτρινόμαυροι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με Μάνου Γκαρθία και Μορόν, από αυτές που… δεν χάνονται.
Ο Μανού Γκαρθία έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά είδε τον Κόβατς να αποκρούει το σουτ του και ο Μορόν σε άδεια εστία από το ενάμιση μέτρο, σε τελείως άδεια εστία από τη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!!!!!

ΠΗΡΕ ΤΟ… ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ Ο ΜΟΡΟΝ
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πήρε το… αίμα του πίσω από την προηγούμενη χαμένη ευκαιρία του. ο Μανού Γκαρθία πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ισπανό φορ και ο τελευταίος με πολύ δυνατό σουτ από πλάγια θέση νίκησε τον Κόβατς για το 1-0 του Αρη!

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε πιο χαμηλό τέμπο σε σχεση με το πρώτο, με τον Άρη να έχει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και σταδιακά να ανεβάζει στροφές και να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.
Στο 57′ οι κιτρινόμαυροι είχαν την πρώτη τους καλή φάση με τον Μάνου Γκαρθία που ξέφυγε με ωραίες ενέργειες από τους αντιπάλους του και έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ με τον τερματοφύλακα του Βόλου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 68′ νέα ευκαιρία για τον Αρη. Σουτ του Σουλεϊμάνοφ από πλάγια θέση απέκρουσε ο Κόβατς, στο ριμπάουντ ο Νταρίντα σούταρε άουτ.
Στο 71′ ο Τσέχος του Άρη είχε ακόμη μια καλή στιγμή. Μετά απο σέντρα του Οντουμπάτζιο, ο Νταρίντα έπιασε την κεφαλιά όμως είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ
Στο 74 ο Άρης είχε ακόμη μια διπλή χαμένη ευκαιρία με διαφορετικούς πρωταγωνιστές αυτή τη φορά.
Ο Σαμόρα που είχε περάσει ως αλλαγή έπιασε δυνατό γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Στην εξέλιξη της φάσης ο Ανσαριφάρντ πήγε να σκοράρει με το κεφάλι,όμως ο Λούνα έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ!

ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Στο 88 ο Καρίμ Ανσαριφαρντ που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, σφράγισε το ματς με το πρώτο του προσωπικό τέρμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Άλχο στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα στη μονομαχία με τον Νταρίντα την έφερε προς τα μέσα στην περιοχή και εκεί ο Ανσαριφάρντ τσίμπησε την μπάλα, η οποία αργά κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κόβατς για το 2-0 του Αρη που καθαρίζει το παιχνίδι στο τέλος

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Βέλεθ (Ζουλ 81′), Νταρίντα (Φετφατζίδης 89′), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (Σαμόρα 70′), Μανού Γκαρθία (Τζούρασεκ 70′), Μορόν (Ανσαριφάρντ 71′).

Βόλος (Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Ντε Καμπς (Τσοκάνης 63′), Γκλάβτσιτς (Mπαριέντος 36′), Ασενούν (Ολιβέρα 76′), Κόμπα, Τρουιγιέ (Μπερτόλιο 63′), Γκαρσία (Μωραΐτης 75′).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
VAR: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
AVAR: Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας)
ΒΟΗΘΟΙ
Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
Ιωάννης Μηνούδης (Πιερίας)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ
Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας

To Top