ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Καθάρισε” ο Γκόμες για την Γερμανία

Έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά ο Γκόμεζ στην πρώτη του συμμετοχή στο Euro ως βασικός, έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Η Γερμανία επικράτησε με το φτωχό 1-0 της Β. Ιρλανδίας και πέρασε ως 1η στους «16».

Οι Γερμανοί πήραν εξ’ αρχής τα ηνία του αγώνα και μέχρι να ανοίξουν το σκορ στο 30 λεπτό, είχαν δημιουργήσει πέντε μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο οι Βορειοϊρλανδοί είχαν σε μεγάλη ημέρα τον ΜακΓκόβερν που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ο τερματοφύλακας των Βρετανών είπε «όχι» σε Μίλερ (8’), Εζίλ (11’) και Γκέτσε (12’), ενώ ο Μίλερ στο 23’ με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Βόρειος Ιρλανδία είχε την πρώτη της τελική στο 26’ αλλά το σουτ του Γουόρντ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Νόιερ και ένα λεπτό μετά, τα πάντσερ είχαν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία μέχρι το γκολ. Ο Κίμιχ σέντραρε από τα αριστερά, ο Μίλερ έκανε την κεφαλιά-ψαράκι αλλά για κακή του τύχη, η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι Γερμανοί πήραν αυτό που δικαιούνταν.

Ο Γκόμεζ έβγαλε καταπληκτική τον Μίλερ απέναντι από τον ΜακΓκόβερν, αυτός κλείστηκε και έστρωσε πίσω του στον φορ της Μπεσίκτας, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 35’ δε, ο Μίλερ έχασε νέα ευκαιρία, όταν με πλασέ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία των Γερμανών στο πρώτο μέρος.

Η Γερμανία κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος, ωστόσο είχε μια πολύ καλή ευκαιρία λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης. Συγκεκριμένα, στο 52’ τα «πάντσερ» είχαν μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη αλλά ο Γκέτσε δεν κατάφερε αρχικά να νικήσει τον ΜακΓκόβερν και στη συνέχεια μετά το γύρισμα του Έκτορ, έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Για να δούμε μια καλή στιγμή μπροστά στις δύο εστίες, έπρεπε να περάσει μισή ώρα παιχνιδιού. Ήταν το 82ο λεπτό, όταν ο Κίμιχ σέντραρε από τα δεξιά και ο Μάριο Γκόμεζ έκανε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο ΜακΓκόβερν έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ο’Νιλ, 4-5-1): ΜακΓκόβερν, Χιουτζ, ΜακΌλεϊ, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, Ντέιβις, Κόρι Έβανς, Νόργουντ, Γουόρντ (70’ Μαγκίνις), Ντάλας, Ουάσινγκτον (60’ Λάφερτι).

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ, 4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76’ Χέβεντες), Χούμελς, Έκτορ, Κεντίρα (69’ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Εζίλ, Μίλερ, Γκέτσε (55’ Σίρλε), Γκόμεζ.

Γήπεδο: «Parc des Princes»

Διαιτητής: Κλεμέντ Τουρπάν (Γαλλία)

To Top