«Καθάρισε» την αξιόμαχη Ζάλτσμπουργκ και βλέπει πρόκριση η Ίντερ!

Η Ίντερ επικράτησε με 2-1 της Ζάλτσμπουργκ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 πόντους, κάνοντας άλμα πρόκρισης στη φάση των «16» του Champions League.
Μπορεί να δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά στην συνέχεια πήρε φόρα η Ίντερ και επικράτησε με 2-1 της Ζάλτσμπουργκ. Κάπως έτσι, οι «νερατζούρι» συνεχίζουν στην κορυφή με 7 βαθμούς και η αυστριακή ομάδα στην 3η με 3 βαθμούς. Πρώτο γκολ μετά την επιστροφή του για τον Αλέξις Σάντσες, με τον Τσαλχάνογλου να… καθαρίζει τους φιλοξενούμενους που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά!
Μεγάλο βήμα πρόκρισης για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι, η οποία έχει στο -4 τους Αυστριακούς, ενώ ακόμα και να νικήσει η Μπενφίκα την Σοσιεδάδ στο βραδινό ματς του ομίλου, η διαφορά και με τους Πορτογάλους θα είναι στην ίδια απόσταση!

Η Ίντερ δεν μπήκε τόσο καλά στο παιχνίδι, με την Ζάλτσμπουργκ να πιέζει την ιταλική ομάδα και να έχει τον έλεγχο όπως και την πρώτη φάση, αλλά ο Ζόμερ ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν. Κάπως έτσι, οι νερατζούρι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, χάρη στον Αλέξις Σάντσες που πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στο 19ο λεπτό με άψογο πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή
Από το γκολ και έπειτα η Ίντερ πήρε τα ηνία και μέτρα στο γήπεδο και απειλούσε συνεχώς την αντίπαλη εστία, σε αντίθεση με την ομάδα της Αυστρίας που έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις, αλλά το σκορ έμεινε ως είχε ως την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Ζάλτσμπουργκ να φέρνει το ματς στα ίσα στο 57ο λεπτό με τον Γκλουχ, ο οποίος πάγωσε το «Τζουζέπε Μεάτσα» και άγχωσε τους γηπεδούχους. Ωστόσο, η Ίντερ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 64′ όταν κέρδισε πέναλτι, με τον Τσαλχάνογλου από την άσπρη βούλα να γράφει το 2-1.
Ο Λαουτάρο έκανε το 3-1 στο 81ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και οι νερατζούρι πήραν μια σημαντική νίκη που τους αφήνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας βέβαια και το αποτέλεσμα του βραδινού παιχνιδιού στην Πορτογαλία ανάμεσα σε Μπενφίκα και Σοσιεδάδ.

To Top