Καθαρά Δευτέρα: Επιτρέπεται ο χαρταετός αλλά με τα… πόδια (video)

Επιτρέπεται τελικά, όπως φαίνεται, το πέταγμα του χαρταετού καθώς κανένα έξτρα μέτρο δεν αναμένεται να ανακοινωθεί την Καθαρά Δευτέρα, ενώ δεν θα κλείσουν τελικά τα πάρκα.

Επιτρέπεται τελικά, όπως φαίνεται, το πέταγμα του χαρταετού καθώς κανένα έξτρα μέτρο δεν αναμένεται να ανακοινωθεί την Καθαρά Δευτέρα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια που ήθελαν να μπει λουκέτα σε πάρκα, δεν ισχύουν και η Καθαρά Δευτέρα θα είναι σαν τις υπόλοιπες Δευτέρα και θα ισχύουν ακριβώς τα ίδια μέτρα για τις μετακινήσεις με τον κωδικό 6 και 2 καθώς και για τις μετακινήσεις εκτός δήμων.

Έτσι όποιος επιθυμεί να κάνει βόλτα θα μπορεί να στείλει κωδικό 6 στο 13033 θα μπορεί να μετακινηθεί μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Δηλαδή δεν θα μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο και να πάει να πετάξει χαρταετό. Μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο θα μπορεί να πάει για το πέταγμα.

Το πρωί ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας με δηλώσεις του στο Star είχε αναφέρει: «Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6, για αυτό και εμείς έχουμε σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες».

Υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν μεγάλα πάρκα, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης: «Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

Τελικά φαίνεται ότι θα επιτραπεί ο χαρταετός…

Η απαγόρευση κυκλοφορίας την Καθαρά Δευτέρα θα ξεκινά διαφορετικές ώρες σε όλη την Ελλάδα. Στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» θα ξεκινά στις 19:00 ενώ στις υπόλοιπες στις 21:00. Εξαιρούνται, ωστόσο, Αττική και Θεσσαλονίκη. Έτσι, ορισμένοι θα πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι πιο νωρίς από ό,τι κάποιοι άλλοι.

Στις περιοχές επιπέδου πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι 19:00 έως 05:00 και τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές. Ωστόσο, εκτός του συγκεκριμένου μέτρου είναι οι μητροπολιτικές περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου που τις καθημερινές το ωράριο απαγόρευσης είναι από 21:00 έως 05:00 και τα Σαββατοκύριακα 19:00 έως 05:00.

Έτσι, καθώς δεν υπάρχει κάποια διευκρίνιση για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις μέρες που πέφτουν αργίες, την Καθαρά Δευτέρα ισχύουν τα παραπάνω και οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν κατά τις ώρες που ισχύουν για οποιαδήποτε άλλη Δευτέρα στην περιοχή τους.

Τι ισχύει με τις μετακινήσεις εκτός δήμου

Συγκεκριμένα όσον αφορά στις μετακινήσεις και την αποστολή SMS στο 13033 ισχύουν τα εξής:

Στο SMS στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία κτλ.), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Στο SMS στο 13033 με κωδικό 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Στο SMS στο 13033 με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν επιτρέπεται κανείς σε όλη την Περιφέρεια να στείλει κωδικό 6 και να βγει βόλτα με αυτοκίνητο ή μηχανή, προκειμένου να πάει σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του. Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται φέτος και το πέταγμα του χαρταετού. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως στο SMS στο 13033 με κωδικό 6 δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για όσους θέλουν να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο.

To Top