Καθαρογράφηκε η απόφαση για το 99! Δεν είναι υπό “προστασία” η ΠΑΕ, “μαξιλάρι” ενός μήνα στον Άρη

Πολύ νωρίτερα από ότι αρχικά είχε υπολογισθεί, καθαρογράφηκε η απόφαση για την απόρριψη της υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99. Αυτό έγινε σήμερα, ενώ υπήρχε η αίσθηση, ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια ακόμη βδομάδα που θα έδινε άνεση χρόνου στους κίτρινους.

Επί της ουσίας το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά:

1. Από την ερχόμενη Δευτέρα, ο Άρης είναι “ευάλωτος” σε ενέργειες των πιστωτών που έχουν τελεσιδικήσει οι οφειλές των κίτρινων, μια και δεν είναι πλέον η ΠΑΕ υπό καθεστώς προστασίας.

2. Ο Άρης έχει στη διάθεσή του ένα χρονικό “μαξιλάρι” τουλάχιστον ένα μήνα, μια και ακόμη και στις πρόσφατες περιπτώσεις παικτών που ξεκίνησαν διαδικασίες αφαίρεσης βαθμών (π.χ. Αραβίδης, Τόχα), η εκδίκαση των υποθέσεων και η έκδοση απόφασης απαιτεί μερικές βδομάδες. Με απλά λόγια, ο Άρης δεν έχει άμεσο πρόβλημα μέχρι τέλος του Δεκέμβρη.

Μέχρι τότε, όμως οι επιλογές του Άρη είναι:

Α. κάνει έφεση, ζητώντας προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές.

Β. κάνει νέα αίτηση υπαγωγής ζητώντας προσωρινή διαταγή.

Γ. Ο υποψήφιος επενδυτής, εφόσον εμφανιστεί πληρώνει μετρητά και “καθαρίζει” τις οφειλές.

Δ. Βάζει τις αποφάσεις στο μνημόνιο της ΕΠΟ και πληρώνει τους διακανονισμούς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στους πιστωτές είναι και το Δημόσιο, αλλά υπενθυμίζεται ότι εγγράφως έδειξε συναίνεση για την εξυγίναση του Άρη, τόσο με την γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, όσο με την υπογραφή των 90 δόσεων από τον γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, έγγραφα που συμπεριλήφθηκαν στην αίτηση υπαγωγής για το 99.

To Top