Καθοριστική βδομάδα, καλή διάθεση για λύση, αναζητείται η «χρυσή τομή» για τις δόσεις

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η συνάντηση με ΕΠΟ, Σούπερ λίγκα με διάθεση από όλους για λύση. Η εβδομάδα κρίνεται ιδιαίτερα καθοριστική στο μεγάλο «αγκάθι» που έχει να αντιμετωπίσει ο Άρης και δεν είναι άλλο από τις οφειλές της ΠΑΕ σε πρώην  ποδοσφαιριστές και όχι μόνο του συλλόγου.

Όπως είναι γνωστό, ο Άρης αποχώρησε από την ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής στην ολομέλεια της Σούπερ λίγκας  ζητώντας να αυξηθούν οι δόσεις για οφειλές που έχει πάνω από 300.000 ευρώ, αφού αδυνατεί να ανταποκριθεί με τις 45 που «πέρασαν» την περασμένη εβδομάδα από τη λίγκα.

Μια τέτοια εξέλιξη δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τους κίτρινους, ενώ η τοποθέτηση και συνάμα  βούληση που επιδεικνύει ο πρόεδρος της διοργανώτριας Γιάννης Μώραλης καταδεικνύει την διάθεση από όλες τις πλευρές και κυρίως από την ΕΠΟ για μια λύση που θα έχει σταθερές βάσεις.

Ο Γιάννης Μώραλης έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να φέρει όλους τους εμπλεκόμενους στο ίδιο τραπέζι (Άρη, ΕΠΟ, ΠΣΑΠ) αφήνοντας παράλληλα ελπίδες για μια απόφαση που θα δίνει την δυνατότητα στον Άρη να ανταποκριθεί στις οφειλές του.

 Η ΠΑΕ από την πλευρά της στοχεύει εκτός από την επέκταση των δόσεων (υπάρχουν πληροφορίες για 60-65) σε «κούρεμα» των οφειλών, καθώς πολλά χρήματα από τις προσφυγές αφορούν σε ρήτρες.

Αυτό αποτελεί καθαρά αντικείμενο διαπραγμάτευσης και σε κάθε περίπτωση θα εμείνει στις θέσεις της διαφυλάσσοντας παράλληλα τα συμφέροντα του συλλόγου.

Η καθοριστική συνάντηση στην Αθήνα αναμένεται να γίνει έως το τέλος της εβδομάδας, με τους διοικούντες της ΠΑΕ να περιμένουν την οριστικοποίηση του ραντεβού το οποίο έχει αναλάβει να «κλείσει» ο πρόεδρος της Σούπερ λίγκας.

Σε περίπτωση που βρεθεί η «χρυσή τομή» ο Άρης θα αλλάξει πλεύση στην υπόθεση του 99. Με άλλα λόγια θα αποσύρει το κομμάτι που αφορά στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις του με την Ομοσπονδία.

Όσο για το δημόσιο, θα περιμένει την οριστική απόφαση της κυβέρνησης –εφόσον ξεκαθαρίσει τοπίο με την τρόικα- για τον αριθμό των δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

 

To Top