ΜΠΑΣΚΕΤ

Καθοριστικός ο Σλαφτσάκης με την άμυνά του στο τέλος

Μπορεί ο Διαμαντής Σλαφτσάκης να αγωνίστηκε μόλις 10’ στον χθεσινό αγώνα του Άρη, όμως ήταν εκείνος που «σφράγισε» τη νίκη του Άρη με δύο μεγάλα κοψίματα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Με 1’ να απομένει για το τέλος του αγώνα και τον Άρη να είναι μπροστά με 64-58, ο Σλαφτσάκης αλλοίωσε το τρίποντο του Σούλερ και στη συνέχεια της φάσης ο Μιλόσεβιτς σκόραρε για να δώσει διαφορά 8 πόντων στους «κιτρινόμαυρους».

Ήταν μια καθοριστική φάση, με τον Σάββα Καμπερίδη να σφίγγει τη γροθιά του βλέποντας την άμυνα του παίκτη του, καθώς γνώριζε πως από εκεί και μετά δύσκολα θα γυρνούσε το παιχνίδι.

Επιπλέον ο Σλαφτσάκης σταμάτησε και την τελευταία προσπάθεια του Ηρακλή να επιστρέψει, όταν έκοψε ακόμα ένα τρίποντο, του Ζάρα αυτή τη φορά, στο 69-63 με 9’’ να απομένουν για το τέλος του παιχνιδιού.

Ήταν δύο άμυνες που και ο ίδιος ο παίκτης τις πανηγύρισε, τονώνοντας έτσι την ψυχολογία του αλλά και των συμπαικτών του ενόψει της συνέχειας.

Μάλιστα, ο Σλαφτσάκης ήταν εκείνος που στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έδωσε στον Άρη για πρώτη φορά προβάδισμα διψήφιας διαφοράς (53-42) πετυχαίνοντας ένα δύσκολο σουτ εκτός ισορροπίας, ενώ γενικότερα βοήθησε την ομάδα βγάζοντας πάθος και μεγάλη διάθεση στο αμυντικό κομμάτι.

To Top