ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός να δει τον… ήλιο και στο Τσάμπιονς Λιγκ (PRESSARIS LIVE, 21:00)

Τρεις σερί ήττες είναι πάρα πολλές για μια ομάδα που θέλει να έχει στόχο την κορυφή. Ο Άρης θέλει να δώσει σήμερα (21:00) τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί ηττών στο Τσάμπιονς Λιγκ, υποδεχόμενος τους ουραγούς Έλιος Σανς στο ξεκίνημα του β’ γύρου του ομίλου του.

Οι κίτρινοι έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος για την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων με τις τρεις διαδοχικές ήττες που έκαναν από Νίμπουρκ, Σκαϊλάινερς και Μονακό.

Είναι καιρός να συνέλθουν αγωνιστικά και να δημιουργήσουν ένα σερί νικών ώστε να χτίσουν αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα και φυσικά να “κλειδώσουν” την πρόκριση, ώστε να παίξουν για την κορυφή στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Μονακό και Μπάνβιτ.

Αγωνιστικά, η τελευταία εικόνα της ομάδας είναι ενθαρρυντική. Το παιχνίδι με τον Κολοσσό το περασμένο Σάββατο έδωσε για πρώτη φορά φέτος την ευκαιρία στον κόσμο του Άρη να φύγει απότο γήπεδο με το χαμόγελο στα χείλη, διότι είδε μια ομάδα να λειτουργεί όπως πρέπει σε άμυνα και επίθεση.

Προβλήματα τραυματισμών υπάρχουν, απουσίες υπάρχουν, αλλά ο Άρης πρέπει πλέον να προσαρμοστεί σε αυτή την “ανώμαλη” πραγματικότητα. Σανικίτζε εκτός. Καββαδάς εκτός. Μπάκνερ εκτός. Γιάνκοβιτς εκτός. Τέσσερις απουσίες, τέσσερις παίκτες που αν ήταν ενεργοί στο ρόστερ ουδείς γνωρίζει πού θα ήταν ο Άρης σήμερα.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Οι κίτρινοι παίζουν σήμερα με τους ουραγούς Σανς και θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν επαφή με τις δύο πρώτες θέσεις και να μην μπουν σε περιπέτειες για την πρόκρισή τους.

Ο Δεκέμβριος να γίνει ο… μήνας του

Το παιχνίδι είναι εύκολο, μόνο αν το κάνει ο Άρης εύκολο και αυτό θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που ανέφερε χθες ο Δημήτρης Πρίφτης. Συγκέντρωση στην άμυνα, καθαρό μυαλό στην επίθεση, περιορισμός λαθών, προστασία της ρακέτας και καλάθια στο τρανζίσιον.

Οι πρωταθλητές Σλοβενίας δεν έχουν τίποτα να χάσουν όπως είπε εύστοχα ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς και αυτό είναι που τους κάνει επικίνδυνους, αν ο Άρης δεν μπει στο γήπεδο συγκεντρωμένος.

Ο Δεκέμβριος πρέπει να είναι ο μήνας του Άρη, τώρα είναι τα μαζεμένα παιχνίδια που θα τον ευνοούν για να κάνει ένα σερί νικών και να βρει τα πατήματά του σαν ομάδα, ακόμα και κόντρα στους πολλούς τραυματισμούς. Πλέον αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, είναι βασικός λόγος για την αγωνιστική αστάθεια.

To Top