ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Και εγένετο Τομέας Ιστορίας Άρη!

Ο Ερασιτέχνης Άρης ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου τμήματός του, ενός φορέα που έχει σκοπό να κληροδοτήσει στις νέες γενιές των Αρειανών τα κεκτημένα του συλλόγου. Και εγένετο Τομέας Ιστορίας του Άρη!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ, πιστός στην ιστορική του συνέπεια και πάντα πρωτοπόρος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ανακοινώνει την ίδρυση ενός νέου τμήματός του, ενός φορέα που έχει σκοπό να κληροδοτήσει στις νέες γενιές των Αρειανών τα κεκτημένα του συλλόγου.

Στα 110 χρόνια ιστορίας του, ο ΑΡΗΣ αποτελεί το σπουδαιότερο αθλητικό, αλλά και κοινωνικό φαινόμενο, που κυριάρχησε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και πανελληνίως, αγκαλιάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους και ενίοτε ολόκληρη την χώρα.

Αυτό που έλειπε από τον σύλλογό μας ήταν η σωστή καταγραφή της ιστορίας του, η διάσωση των κομματιών του ιστορικού του παρελθόντος και η διάδοσή του στις νεότερες γενιές.

Έτσι ο ΑΡΗΣ σήμερα με υπερηφάνεια ανακοινώνει την ίδρυση ενός ειδικού τμήματος που θα έχει ως σκοπό να πάρει αγκαλιά το παρελθόν, να το αναδείξει στο παρόν και να φροντίσει να φτάσει με ασφάλεια στο μέλλον!

Σας ανακοινώνουμε την ίδρυση του ΤΟΜΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΗ.

Το τμήμα αυτό, που θα έχει την έδρα του στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, θα έχει ως αποστολή την καταγραφή της ιστορίας του συλλόγου, την προάσπιση και διάδοση στις νέες γενιές όλων των ιδεών που πρεσβεύει ο ΑΡΗΣ, και θα έχει ως απώτερο σκοπό και στόχο την ίδρυση ενός μεγάλου, ενιαίου Μουσείου του Συλλόγου.

Υπεύθυνος του Τ.Ι.Α. είναι ο συγγραφέας και ιστορικός του ΑΡΗ, Βασίλης Δερμεντζόγλου, που με την υποστήριξη μιας μικρής αλλά ικανής ομάδας συνεργατών, θα φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή της αξιοποίησης του πλούσιου αρχείου του συλλόγου, την αξιολόγηση και ψηφιοποίηση των χιλιάδων εγγράφων και άλλων κειμηλίων που υπάρχουν στις αίθουσες του Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά και τη συγκέντρωση διάσπαρτου υλικού από τα προσωπικά αρχεία αθλητών, οικογενειών που συνδέθηκαν στο παρελθόν με τον ΑΡΗ και οποιουδήποτε κατέχει έγγραφα, φωτογραφίες και πράγματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν στο μέλλον, εκθέματα στο Ενιαίο Μουσείο του ΑΡΗ.

Για πρώτη φορά σήμερα αναφέρεται από τον επίσημο ΑΡΗ ο όρος Ενιαίο Μουσείο, ένας όρος που θα μας απασχολήσει αρκετά στο άμεσο μέλλον, αφού αυτός θα είναι και ο τελικός σκοπός του Τομέα Ιστορίας μας!

Η ιστορία είναι ένας μεγάλος κύκλος. Ο Τομέας Ιστορίας του ΑΡΗ από το παρόν θα μελετάει το παρελθόν και θα ατενίζει το μέλλον με την πεποίθηση πως ο σύλλογος θα εξακολουθήσει να είναι πρωταγωνιστής για πολλά πολλά ακόμη χρόνια, διδασκόμενος πάντα από το πλούσιο παρελθόν του”!

To Top