Και επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ: “Δυο πέφτουν, ο τρίτος σε μπαράζ”

Και επίσημα πλέον η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι φέτος θα πέσουν δυο ομάδες και η τρίτη ομάδα θα βγει μέσα από αγώνα μπαράζ.

Αναλυτικά:

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επικύρωσε σύμφωνα με το άρθρο 38 του Δικονομικού Κανονισμού της ΕΕΟΔ/ΕΠΟ το πρακτικό συμβιβασμού μεταξύ της Super League και της Football League σχετικά με τον αριθμό των συλλόγων που θα υποβιβαστούν από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία, αλλά και αυτών που θα προβιβαστούν από τη δεύτερη στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία, για την περίοδο 2013-2014.

Μεταξύ άλλων στο πρακτικό συμβιβασμού αναφέρεται:

«Με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 θα υποβιβαστούν από τη Super League στη Football League οι δύο τελευταίες ομάδες (17η και 18η) της βαθμολογικής κατάταξης κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος Ανδρών Super League ΟΠΑΠ και αντίστοιχα θα προβιβαστούν από τη Football League στη Super League οι δύο (2) πρώτες ομάδες της Football League ως αυτές θα προκύψουν από τους αγώνες κατάταξης (playoff) που προβλέπονται στην οικεία προκήρυξη της Football League και σύμφωνα με όσα εκεί προβλέπονται.

Ταυτόχρονα με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 (τόσο της Super League όσο και της Football League) θα διεξαχθεί ειδικός αγώνας κατάταξης (μπαράζ) μεταξύ αφενός της ομάδας της Super League που θα καταλάβει την 16η θέση της βαθμολογικής κατάταξης κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος Ανδρών Super League ΟΠΑΠ και αφετέρου της ομάδας της Football League που θα καταλάβει την 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Ανδρών Football League ΟΠΑΠ μετά τη διεξαγωγή αγώνων κατάταξης playoff σύμφωνα με την οικεία προκήρυξη της τελευταίας. Ο νικητής του εν λόγω αγώνα (ο οποίος θα προκύψει κατά το άρθρο 20 παρ. 9, 10, 11, 12 και 13 του ΚΑΠ) θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ 2014-15 ενώ ο ηττηθείς στο πρωτάθλημα Football League ΟΠΑΠ 2014-15.

Ο ως άνω αγώνας κατάταξης (μπαράζ) θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) ή αν και οι 2 ομάδες δεν έχουν έδρα στο νομό Αττικής σε έτερο ουδέτερο γήπεδο που κατά το δυνατό θα απέχει ισομερώς από τις έδρες των δύο ομάδων ή άλλως συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μερών».

To Top