ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και η ΑΕΚ κάνει στροφή προς το Γιούροκαπ – Δεν πάει στο Παρίσι ο Αγγελόπουλος

Ολα ανοικτά για την Ευρωπαϊκή παρουσία της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν αφού παίζει ακόμη και το ενδεχόμενο η ομάδα να συνεχίσει στο Eurocup.

O Ντράγκαν Σάκοτα και ο Σταύρος Δούβης θα εκπροσωπήσουν την ΑΕΚ στην σύσκεψη που θα γινει την Δευτέρα στο Παρίσι για το FIBA Champions League. Ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν θα δώσει τελικά το παρών λόγω ενός προσωπικού προβλήματος και κανείς δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την παρουσία της ΑΕΚ στο φιλόδοξο εγχείρημα της FIBA παρά την σιγουριά του Βασιλακόπουλου.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν έχει κλείσει την πόρτα της ULEB παρά τον εκνευρισμό του για την δομή της νέας Ευρωλίγκα που ουσιαστικά καταργεί τα Εθνικά πρωταθλήματα σε σχέση με την συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση όμως το κριτήριο για το που θα παίξει η ΑΕΚ είναι το κύρος της διοργάνωσης και το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν.

Παρά τις εξαγγελίες και την αισιοδοξία το FIBA Champions League δεν φαίνεται να εξασφαλίζει πολλές ομάδες υψηλού επιπέδου από αυτές που θα μείνουν εκτός Ευρωλίγκα ενώ από την άλλη πλευρά το νέο Eurocup, όπου από την Ελλάδα μπορούν να συμμετάσχουν ο 3ος και ο 4ος του πρωταθλήματος έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με ομάδες που πρωταγωνιστούν σε Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Ρωσία.

Ακόμη κι αν τα οικονομικά δεδομένα είναι πιο ευνοϊκά στο FIBA Champions League όπως όλα δείχνουν, για τον Αγγελόπουλο το ανώτερο κριτήριο είναι η ανταγωνιστικότητα και βέβαια η σωστή οργάνωση. Η απόφαση λοιπόν για συμμετοχή στην μία ή την άλλη διοργάνωση, και στις δύο θέλουν διακαώς την ΑΕΚ, δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστικά και θα πρέπει να περιμένουμε.

Πηγή: aek365.com

 

To Top