Και η Γαλλία ξανανοίγει τα γήπεδά της για τον κόσμο, ο Γραμμένος το… σκέφτεται

Η Γαλλία προσπαθεί σιγά σιγά να αφήσει πίσω τον εφιάλτη του κορονοϊού, με την κυβέρνησή της να παίρνει την απόφαση να ανοίξουν ξανά τα γήπεδα από την ερχόμενη Δευτέρα (22/6). Στην Ελλάδα; Ο Γραμμένος το σκέφτεται…

Αν υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από όλα από τον κορονοϊό, αυτό είναι σίγουρα η Ligue 1, καθώς η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε -πρόωρα κατά πολλούς- να βάλει τέλος στη σεζόν, χωρίς να γίνουν τα εναπομείναντα παιχνίδια.

Ωστόσο, λίγους μήνες μετά από εκείνη την πολυσυζητημένη απόφαση για το οριστικό “STOP” στις δυο πρώτες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες, η γαλλική κυβέρνηση έρχεται τώρα να ανοίξει ξανά τα γήπεδα από τις 22 Ιουνίου, επικαλούμενη βελτίωση της κατάστασης στο θέμα της υγείας.

“Η βελτίωση της κατάστασης της υγείας επιτρέπει την άρση ορισμένων περιορισμών υπό την προϋπόθεση ότι όλοι διατηρούν επαγρύπνηση”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την υποσημείωση πως από τις 11 Ιουλίου θα επιτρέπεται και η είσοδος θεατών σε εκδηλώσεις, που δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τους 5.000.

Είδηση αναμφίβολα σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχει αυτή τη στιγμή ερωτηματικό για την τύχη του Tour de France και το αν θα υπάρχει κόσμος να το παρακολουθήσει διά ζώσης.

To Top