ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και… λίγα ήταν! Εδειξε αντίδραση ο Άρης, κέρδισε εύκολα (2-0) τον Πανιώνιο και… ξέφυγε!

Με κορυφαίους τους Ροζ, Γκάμα και άξιους συμπαραστάτες τους Φετφατζίδη και Ματίγια, ο Άρης κέρδισε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με 2-0 τον Πανιώνιο για την 22η αγωνιστική και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στο Αγρίνιο! Στους 32 βαθμούς οι κιτρινόμαυροι, αύξησαν την διαφορά τους στο +4 από τον ΟΦΗ και στο +5 από την Ξάνθη. Σκόραραν Γκάμα και Φετφατζίδης, ακυρώθηκαν γκολ των Ροζ και Μαντσίνι. Με 10 τελείωσε το παιχνίδι ο Πανιώνιος.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Κουέστα στο τέρμα για τον Άρη, με τον Σούντγκρεν δεξιά, τους Δεληζήση και Σόουζα στα στόπερ και τον Ροζ αριστερό μπακ. Στα χαφ ο Σάσα με τον Ματίγια, με τους Λάρσον-Ντιγκινί δίδυμο στην επίθεση και τους Γκάμα-Φετφατζίδη στις πτέρυγες.

Στο τέρμα ο Μαλέρμπ για τον Πανιώνιο, με τους Λυμπεράκη αριστερά και Κιάκο δεξιά στην άμυνα. Ευαγγέλου και Ντομίνγκεζ στα στόπερ. Στα χαφ οι Κόρμπος και Ρέντζας, με τον Οικονομίδη μπροστά τους, Εμμανουηλίδη αριστερά, Παπανικολάου δεξιά και κορυφή ο Αραμπούλι.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Πολύ καλό πρώτο τέταρτο από τον Άρη, που παρότι δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, στο διάστημα αυτό. Μόλις στο 1ο λεπτό από αριστερά ο Γκάμα έφερε την μπάλα στο δεξί, σούταρε όμως στην αγκαλιά του Μαλέρμπ. Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 4΄. Με τακουνάκι ο Ντιγκινί στον Γκάμα, που γύρισε στο πέναλτι, αλλά δεν πρόλαβαν Λάρσον και Φετφατζίδης, κόρνερ το μόνο κέρδος.

Στο 6΄ο Σάσα μετά από λάθος του Μαλέρμπ, έγινε αποδέκτης της μπάλας, σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, λίγο έξω από το δεξι κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Πανιωνίου! Μία ακόμα τελική από τον Άρη, στο 10΄, με το σουτ του Λάρσον, να φεύγει λίγο έξω.

Φοβερή ενέργεια του Φέτφα, στο 13΄, πάνω στην γραμμή του άουτ, καλό σουτ, ελάχιστα έξω από την εστία του Πανιωνίου! Στο 14΄ο Φετφατζίδης από τα αριστερά, πάτησε στην μεγάλη περιοχή, θέλησε να βρει τον Λάρσον, όμως αυτή έφτασε στον Μαλέρμπ!

ΤΗΝ ΛΥΣΗ Ο ΓΚΑΜΑ!

Ένα σουτ του Γκάμα στο 19΄, με το αριστερό, στην αγκαλιά του Μαλέρμπ. Στο 28΄, Φέτφα και Ντιγκινί από τα δεξιά προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Μαλέρμπ, όπως και στο 30΄ο Λάρσον, που ήταν άστοχος σε σουτ εκτός μεγάλης περιοχής.

Στο 31΄, ο Ντιγκινί κέρδισε την μπάλα, την έδωσε στον Γκάμα που πήρε τα βήματα και με μία βολίδα εκτός μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μαλέρμπ, για το 1-0!

Στο 35΄, η πρώτη τελική του Πανιωνίου, με τον Εμμανουηλίδη να φεύγει στην κόντρα, πρώτα με το πόδι και μετά με τα χέρια μπλόκαρε ο Κουέστα, διατηρώντας το 1-0 για την ομάδα του.

ΦΟΒΕΡΟΣ ΡΟΖ, ΣΚΟΡΕΡ Ο ΦΕΤΦΑ!

Ένα γκολ για… σεμινάριο στο 42΄για τον Άρη! Ο εξαιρετικός σήμερα ως αριστερό μπακ Ροζ, έκλεψε την μπάλα στην άμυνά του, έφτασε μέχρι το κέντρο και με φοβερή κάθετη μπαλιά, έβγαλε μόνο του τον Φέτφα, που πέρασε και τον Μαλέρμπ και έγραψε το 2-0 σε κενή εστία!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ, ΑΛΛΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ…

Καμία διάθεση εφησυχασμού του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ντιγκινί απείλησε στο 49΄και στο 50΄, με το πρώτο του σουτ να αναγκάζει τον Μαλέρμπ σε εξαιρετική επέμβαση και το δεύτερο να περνάει ψηλά πάνω από την εστία.

Στο 52΄ο Άρης πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, με τον Ροζ να παίζει το ένα-δύο με τον Φέτφα, που έσκαψε την μπάλα στον Γάλλο ο οποίος με κεφαλιά σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφ σάιντ στην αρχή της φάσης, μετά από έλεγχο του VAR!

Στο 67΄ο Αραμπούλη απείλησε την εστία του Άρη, καθώς έφυγε στην κόντρα, Δεληζήσης και Σόουζα τον πρόλαβαν, με τον επιθετικό του Πανιωνίου να σουτάρει έξω από την εστία του Κουέστα.

Πολλές καθυστερήσεις στη συνέχεια του αγώνα, με τους παίκτες του Πανιωνίου να έχουν προβλήματα τραυματισμών, με το ματς να χάνει τον ρυθμό του.

Στο 80΄ο Καμαρά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Σάσα, παρότι μπήκε στον αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ροζ σούταρε, στο 82΄, ο Μαλέρμπ έχασε την μπάλα από τα χέρια του, μπήκε στην φάση ο Ντουρμισάι, με τον Μαντσίνι να σκοράρει, αλλά να υπάρχει οφ σάιντ στην φάση και να ακυρώνεται το γκολ. Μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για τον Άρη στο 90+2΄με τον Μαρτίνες να σουτάρει πάνω από την εστία του Πανιωνίου, ενώ στο 90+4 ο Σάσα είδε τον Μάλερμπ να απομακρύνει το σουτ του.

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με τους “κιτρινόμαυρους” να κάνουν καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση θέσης στα play off, καθώς παρέμειναν στην 5η θέση και ξέφυγαν στην βαθμολογία από τους διώκτες τους. 

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σούντγκρεν, Σόουζα, Δεληζήσης, Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί (74΄Ντουρμισάι), Γκάμα (84΄Μαρτίνες), Λάρσον (74΄Μαντσίνι), Φετφατζίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ν. Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ντομίνγκες, Παπανικολάου, Εμμανουηλίδης (54΄Καμαρά), Οικονομίδης, Κόρμπος, Αραμπουλή, Κιάκος (59΄Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης, Ρέντζας, Ευαγγέλου (75΄Δούμτσιος)

Διαιτητής: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής) – Μιχάλης Παπαδάκης (Ηρακλείου)

VAR: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς) – AVAR: Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

4ος: Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής)

 

To Top