Και με δέκα βρε αστείοι! Ο Άρης έχει… καρύδια (1-1), δεν πέρασε η «πλαστογραφία»!

Και με δέκα παίκτες ο Άρης έδειξε ότι έχει ψυχή και… καρύδια! Οι κίτρινοι εμφανώς μεταμορφωμένοι αγωνιστικά και ψυχολογικά πήραν ισοπαλία 1-1 από τον μέτριο Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο 76’ από πέναλτι φάντασμα. Κι όχι μόνο αυτό, αφού έπαιζαν από το διάστημα εκείνο με έναν παίκτη λιγότερο, λόγω της άδικης 100% αποβολής του Παπαζαχαρία.

Ο διαιτητής Καλογερόπουλος προσπάθησε να πάρει… μόνος του τη νίκη για τον Παναθηναϊκό, έκανε ότι περνούσε από τη… σφυρίχτρα του, αλλά δεν υπολόγισε την ψυχή και το πάθος των κίτρινων που αποκατέστησαν την… τάξη στο 89’ με τον Γιαννιώτα, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ, διαμορφώνοντας με κεφαλιά το τελικό 1-1.

Η ομάδα των Πασιαλή-Μπουγιουκλή άξιζε την ισοπαλία, ίσως ακόμη και την νίκη, αποδεικνύοντας ότι έχει μέταλλο!

Ο Άρης κατέβηκε με «γεμάτο» το κέντρο του, έχοντας ουσιαστικά τρία ανασταλτικά χαφ, τους Παπαστεριανό και Οικονομόπουλο και λίγο πιο μπροστά τον Κοέλιο, τους Καζναφέρη, Γιαννιώτα στις «πτέρυγες» και τον Αγκάνθο μοναδικό προωθημένο. Ο στόχος σαφής: να μπλοκάρει τις προσπάθειες των γηπεδούχων και να «χτυπήσει» στον αιφνιδιασμό.

Με αυτό το σχήμα κι έχοντας κοντά τις γραμμές του, κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι, να κλείσει όλους τους διαδρόμους στους παίκτες του Παναθηναϊκού και να κρατήσει σχετικά εύκολα το «μηδέν» στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Την ίδια ώρα σε δυο σουτ του Αγκάνθο κι ένα του Παπαστεριανού, οι κίτρινοι… φλερτάρισαν με το γκολ.

Οι κίτρινοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαν την κατοχή της μπάλας, βγήκαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και απείλησαν τον Παναθηναϊκό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης είχε με το 65’ του αγώνα κατοχή 52%.

Οι Πασιαλής και Μπουγιουκλής δεν φοβήθηκαν το παιχνίδι, βλέποντας ότι η ομάδα του Άρη πατάει καλά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ και προσπάθησαν να ενισχύσουν την επίθεση, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Καπετάνο αντί του Καζναφέρη.

Στο σημείο αυτό «μίλησε», όμως, ο Καλογερόπουλος, ο οποίος έκανε αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Στο 74’ ανακάλυψε πέναλτι σε βάρος του Άρη, στο… άγγιγμα πάνω στον Σισοκό, αποβάλλοντας τον Παπαζαχαρία! Δυο λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το 1-0.

Ο Άρης δεν παράτησε το παιχνίδι, αλλά έδειξε θάρρος και θράσος. Η… «πλαστογραφία» δεν πέρασε χάρις στην ψυχή και το πάθος των παικτών του Άρη. Στο 89’ ο Παπαστεριανός, πήρε την μπάλα από τον Αγκάνθο, σέντραρε και ο Γιαννιώτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1. Σκορ που έβαλε τα πτάγματα στη… θέση τους και δικαιολογημένα πανηγυρίστηκε από τους κίτρινους.

Ο Βελλίδης στο 92’είπε «όχι» στο γυριστό σουτ του Φορναρόλι και οι κίτρινοι έφυγαν για δεύτερη φορά από το ΟΑΚΑ με το ίδιο σκορ (1-1), όπως και στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Εξαιρετικό το ντεμπούτο των Πασιαλή, Μπουγιουκλή,

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Καρνέζης, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ (80’ Φορναρόλι), Χριστοδουλόπουλος, Σεϊταρίδης, Ζέκα (68’ Μαυρίας), Μαρίνος (46’ Σισοκό), Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Κουίνσι

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος (77’ Γιαννίτσης), Καζναφέρης (65’ Καπετάνος), Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κοέλιο (87’ Σουνάς).

 Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε live λεπτό προς λεπτό το  PRESSARIS

To Top