Και νέα παρατυπία! Ο Σαββίδης πήρε το 5,6% της ΠΑΕ αλλά… ξέχασε να το δηλώσει στην ΕΕΑ!

Μία-μία οι παρατυπίες που πραγματοποιούνται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έρχονται στην επιφάνεια… Προτού καλά-καλά συνέλθουν από τη δεσμευτική εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό λόγω της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, θα αντιμετωπίσουν τον ίδιο κίνδυνο για άλλη παραβίαση της νομοθεσίας!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΕΑ, ο Ιβάν Σαββίδης θα κληθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου να δώσει εξηγήσεις για την εκπρόθεσμη δήλωση συμμετοχής του σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ είχε συντάξει πρακτικό στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 για το κλείσιμο μιας ΑΜΚ ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία είχε πάρει μέρος ο Σαββίδης ως φυσικό πρόσωπο με 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την αντιστοίχιση των χρημάτων σε μετοχές, ο Σαββίδης κατέχει το 5,6% της ΠΑΕ. Εκ του νόμου, όποιος μέτοχος κατέχει ποσοστό μεγαλύτερου του 2% σε μία Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία, υποχρεούται να παίρνει την άδεια της ΕΕΑ. Η Επιτροπή πρέπει να ενημερώνεται εντός δεκαημέρου μετά το κλείσιμο της ΑΜΚ και να εκδίδει το πόρισμα της.

Ωστόσο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε την ΕΕΑ τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, παραβιάζοντας την προθεσμία. Η καθυστέρηση προκάλεσε την κλήση του Ιβάν Σαββίδη σε απολογία και επειδή πρόκειται για μία υπόθεση παρόμοια με της Ξάνθης, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό…

To Top