Και νέα πλαστογραφία! Ο Άρης άξιζε την νίκη, αλλά όσα γκολ κι αν έβαζε θα τον σταματούσε ο Αρετόπουλος (2-2)…

Θύμα και δεύτερης πλαστογραφίας μέσα σε μια βδομάδα έπεσε ο Άρης. Οι κίτρινοι στερήθηκαν την δεύτερη νίκη μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης κι έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 2-2 κόντρα στον Ολυμπιακό, αν και προηγήθηκαν δυο φορές, αποτέλεσμα που φέρνει την αρνητική«σφραγίδα» της διαιτησίας του Αρετόπουλου. Όσα γκολ κι αν έβαζε ο Άρης σήμερα, ήταν προφανές ότι θα τον… σταματούσε ο διαιτητής από τα Τρίκαλα!

Σήμερα, όλοι διαπίστωσαν ότι το αήττητο του Ολυμπιακού πολύ δύσκολα θα σπάσει! Βέβαια, ήταν η πρώτη απώλεια της ομάδας του Πειραιά, μετά από επτά συνεχόμενες νίκες στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Πασσιαλής ξεκίνησε με τον Παντίδο, αντί του τιμωρημένου Παπαζαχαρία στο κέντρο της άμυνας. Με άλλα λόγια οι κίτρινοι είχαν τον ίδιο σχηματισμό όπως και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Βελλίδης κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Ψυχογιός, Πουλίδο, Παντίδος και Μαργαρίτης. Οι Κοέλιο, Παπαστεριανός και Οικονομόπουλος στη μεσαία γραμμή και οι Καζναφέρης, Γιαννιώτας και Αγκάνθο στην επίθεση.

Ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά και μόλις στο 3’έκανε το 1-0, με ένα γκολ για όσκαρ! Μετά από εκπληκτική ενέργεια του Αγκάνθο, ο Παπαστεριανός «εκτέλεσε» τον Κάρολ στην κίνηση μέσα από την καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού. O Άρης έκανε, όμως, το… λάθος να προηγηθεί κι αυτό δεν το… συγχώρεσε ο διαιτητής Αρετόπουλος, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να «σπρώξει» τους Πειραιώτες, από το χείλος του γκρεμού.

Χαρακτηριστική η ευκολία του να δώσει πέναλτι στο 8’, σε ακούσιο χέρι εξ επαφής του Ψυχογιού, με το οποίο ισοφάρισε ο Αμπντούν ένα λεπτό αργότερα (1-1). Ισοφάριση από ανύπαρκτο πέναλτι που αποτέλεσε τον… προπομπό των όσων θα επακολουθούσαν.

Ο διαιτητής από τα Τρίκαλα ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του πρώτου 45λεπτου με τα σφυρίγματά του, ενώ αρνήθηκε πέναλτι στον Άρη στην ανατροπή του Καζναφέρη από τον Κοντρέρας στο 39’.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ο Άρης έδωσε χώρο στους παίκτες του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να πιέσουν οι φιλοξενούμενοι και να γίνουν επικίνδυνοι κυρίως με τον Μήτρογλου, ο οποίος βρέθηκε τουλάχιστον δυο φορές κοντά στο γκολ.

Η είσοδος στο παιχνίδι του Γκέσιου, σε συνδυασμό με τις φωνές από τον πάγκο του Άρη για να βγουν οι παίκτες του μπροστά, άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού. Οι κίτρινοι ευτύχησαν στο 79’ να πετύχουν ένα παλικαρίσιο γκολ με τον Αγκάνθο, με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή και αφού προηγήθηκε εξαιρετική συνεργασία Κοέλιο, Ψυχογιού, Γκέσιου (2-1).

Όμως για μια ακόμη φορά, ο… Αρετόπουλος ήταν εκεί! Φρόντισε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Ψυχογιό αφήνοντας στο 80’τους κίτρινους με δέκα παίκτες κι ενώ είχε κλείσει τα μάτια σε ανάλογες περιπτώσεις σε παραπτώματα των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός, φυσικά, δεν άφησε ανεκμετάλλευτο κι αυτό το «δώρο» και ισοφάρισε στο 82’ με πλασέ του Χολέμπας (2-2). Ο Βελλίδης κράτησε το σκορ στο 85’ μετά από διπλή ευκαιρία του Μήτρογλου και την κεφαλιά του Πάντελιτς, την οποία εξουδετέρωσε εντυπωσιακά.

Στο τέλος ο κόσμος δικαιολογημένα αποθέωσε τους παίκτες του Άρη, οι οποίοι έκαναν υπερπροσπάθεια, κοίταξαν στα μάτια τον αήττητο και πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στερήθηκαν την νίκη, λόγω των διαιτητικών σφυριγμάτων!

Στη συνείδηση των φιλάθλων ο Άρης ήταν νικητής, δείχνοντας πάθος, δύναμη, πετυχαίνοντας δυο ωραία γκολ και παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο.

ΑΡΗΣ (Πασιαλής): Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παντίδος, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Παπαστεριανός (83’Ασλανίδης), Οικονομόπουλος, Καζναφέρης (64’Γκέσιος), Γιαννιώτας, Αγκάνθο (87’Νταμαρλής).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (68’ Λυκογιάννης), Τάτος (68’ Γκρέκο), Μασάντο, Μήτρογλου, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης (82’ Πάντελιτς), Αμπντούν.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε λεπτό προς λεπτό live το PRESSARIS

To Top