ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και παιχνίδι… μυαλού η διαχείριση του Kυπέλλου από όλο τον Άρη!

Ο δρόμος του κυπέλλου ήταν, είναι και παραμένει ο πιο… σύντομος για μια επιτυχία (όχι μόνο) στην Ελλάδα σε σχέση με το πρωτάθλημα.

Ο δρόμος αυτός άνοιξε για τον τελικό μετά την κλήρωση με την Λαμία, αλλά και τον… Παναθηναϊκό (ως απόλυτο φαβορί) στο βάθος. Στα… πόδια των παικτών του Άρη να τα καταφέρουν και να τον διαβούν μέχρι την κούπα!

Πέρα από τα όσα έχουν γραφεί και αποτέλεσαν σημείο αναφοράς, είναι ξεκάθαρο ότι για τον Άρη, η πρόκληση του κυπέλλου είναι και ένα παιχνίδι… μυαλού. Με βάση τα όσα έγιναν τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια, όταν οι κιτρινόμαυροι “πνίγηκαν” στο… πρέπει ενός τίτλου που δεν κατέκτησαν από το 1970 (!) η κατάσταση χρειάζεται ειδική διαχείριση μέσα στην ομάδα.

Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Αυτό που πρέπει να κάνει όλος ο Άρης είναι να μην… πνιγεί από την υπερβολή, τον ενθουσιασμό, αλλά και την πίεση ή την δίψα για ένα τίτλο μετά από δεκαετίες.

Πρέπει να του έχουν γίνει μάθημα, τα παθήματα των τελευταίων ετών και αυτή τη φορά να φανεί συνεπής στην αποστολή του, βαδίζοντας βήμα, βήμα προς τον στόχο. Χθες πάντως με αρκετή ωριμότητα το περιέγραψε ο Λούκας Σάσα, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Ένας πολύ δύσκολος και σκληρός αντίπαλος η Λαμία. Το λέω αυτό καθώς τώρα όλοι λένε ότι θα παίξουμε αντίπαλοι με τον Ολυμπιακό στον τελικό, με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, αλλά πριν από αυτά έχουμε και τα παιχνίδια με τη Λαμία. Είναι μία ομάδα που μας δυσκόλεψε όταν παίξαμε στην έδρα της και όταν έρθει στη Θεσσαλονίκη θα παίξει ακόμη πιο αμυντικά. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο, που το θέλουμε πάρα πολύ, πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους, με πρώτη απ’ όλους τη Λαμία».

To Top