ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και τώρα… προκριθείτε! Έχασε… τσάμπα βαθμούς (2-2) στο ΟΑΚΑ ο Άρης, ανησυχεί περισσότερο για τους δύο τραυματισμούς!

Ο Άρης προηγήθηκε δύο φορές στο ΟΑΚΑ με Γκάμα-Μαρτίνες, όμως δεν κατάφερε να φύγει με το “τρίποντο” της νίκης, για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ τη Super League (2-2). Ωστόσο πήρε ψυχολογία ενόψει Κυπέλλου με την παλικαρίσια του εμφάνιση. Στον Άρη ανησυχούν, όμως, περισσότερο για τους τραυματισμούς των Βέλεθ-Σόουζα, ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου την Τετάρτη με την ΑΕΚ. Αυστηρό πέναλτι του Παπαπέτρου, με το οποίο ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι. Πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ένινγκ.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Μάσιμο Καρέρα, επέλεξε το 4-2-3-1 για την ΑΕΚ, με τον Μπάρκα στην εστία, τον Μπακάκη δεξιά, τον Λόπες αριστερά και τους Οικονόμου-Σβάρνα στόπερ. Μπροστά τους οι Σιμάνσκι-Κρίστιτσιτς, ο Μάνταλος δεκάρι, αριστερά ο Λιβάγια, δεξιά ο Βέρντε και στην κορυφή ο Αραούχο.

Ο Μίχαελ Ένινγκ από την πλευρά του, ένα 4-2-3-1, με τους Κουέστα στο τέρμα, Σόουζα αριστερά στην άμυνα αντί του τραυματία Κόρχουτ, Ροζ δεξιά και τους Βέλεθ-Δεληζήση στα στόπερ. Στα χαφ οι Σάσα-Ματίγια, με τον Γκάμα αριστερά στην επίθεση, τον Φετφατζίδη δεξιά και τον Τόνσο λίγο πίσω από τον προωθημένο Μαντσίνι.

ΔΥΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!

Αν κάτι έμεινε από το πρώτο ημίχρονο, σίγουρα δεν ήταν το… ποδόσφαιρο. Αλλά το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ, η χαλαρη αντιμετώπισή τους από τον Παπαπέτρου και φυσικά οι δύο αναγκαστικές αλλαγές του Άρη. Βέλεθ και Σόουζα βγήκαν εκτός αγωνιστικού χώρου και υπάρχει πλέον ανησυχία για την συμμετοχή τους την Τετάρτη, στον ημιτελικό με την ΑΕΚ.

Εξαιρετική επέμβαση του Κουέστα στην κεφαλιά του Αραούχο! Ο φορ της ΑΕΚ έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Άρη, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα στο 4΄. Στο 8΄, μετά το ύπουλο χτύπημα του Λιβάγια ο Βέλεθ πάτησε άτσαλα και αποχώρησε με πρόβλημα. Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη στο α΄ημίχρονο. Σουτ του Μαντσίνι στο 21΄ άουτ, όπως και του Σιμάνσκι, στο επόμενο λεπτό. Στο 26ο λεπτό, δύο παίκτες του Άρη βρέθηκαν στο έδαφος. Δεληζήσης και Σόουζα χτύπησαν μεταξύ τους, γόνατο με γόνατο στην προσπάθεια να κόψουν τον Μάνταλο. Ο Πορτογάλος αποχώρησε τραυματίας, καθώς αποκόμισε ένα θλαστικό τραύμα! Ο Παπαπέτρου χαρίστηκε στους ψευτοτσαμπουκάδες του Μάνταλου και των συμπαικτών του, χωρίς να βγάλει κάποια κάρτα. Στο 44΄, ένα φάουλ του Ματίγια από καλή θέση στην αγκαλιά του Μπάρκα, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η τελευταία καλή προσπάθεια της ΑΕΚ, με τον Αραούχο να αστοχεί μπροστά από τον Κουέστα, με το 0-0 να “σφραγίζει” τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΕ!

Παρά τα προβλήματα του πρώτου μέρους, ο Άρης μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ στο ξεκίνημα. Και εξαργύρησε αυτή του την εικόνα με γκολ. Στο 53΄, σε μία ξεκάθαρη φάση, ο Μάνταλος ανέτρεψε τον Μπα και ο Παπαπέτρου έστω και με την βοήθεια του VAR, υπέδειξε το πέναλτι. Ο Γκάμα ήταν εύστοχος για μία ακόμα φορά στο ΟΑΚΑ και στο 55΄, έβαλε μπροστά τον Άρη με 1-0!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Σχετικά άμεση ήταν η απάντηση της ΑΕΚ. Στο 62΄, ο Μάνταλος από τα αριστερά εκεί όπου ο Ένινγκ έβαλε μετά τις αλλαγές τον Μαντσίνι ως δεξί μπακ, βρήκε τον Αραούχο ο οποίος σούταρε με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1, παρά την προσπάθεια του Κουέστα.

Η ΑΕΚ έψαξε ένα ακόμα γκολ στη συνέχεια. Στο 69΄ο Σιμάνσκι ήταν άστοχος, όπως και στο 72΄, ο Αραούχο.

ΦΟΒΕΡΟ ΓΚΟΛ!

Παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ είχε ανεβάσει την απόδοσή της, το δεύτερο γκολ το βρήκε ο Άρης! Στο 75΄, Ντιγκινί και Τόνσο συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον δεύτερο να βγάζει την σέντρα για τον Μαρτίνες, ο οποίος με φοβερή κεφαλιά έδωσε και πάλι το προβάδισμα (1-2) στον Άρη!

ΤΕΛΙΚΟ 2-2

Στο 84΄η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Τόνσο, το οποίο ο Παπαπέτρου έδειξε απευθείας και το επιβεβαίωσε και με το VAR. Πέναλτι ξεκάθαρα αυστηρό! Ο Ολιβέιρα ευστόχησε και έγραψε το τελικό 2-2.

Ο Άρης έχασε τσάμπα τους δύο βαθμούς, θα μπορούσε άνετα να φύγει με τη νίκη, καθώς στο β΄ημίχρονο παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος απ΄ότι στο πρώτο. Ανησυχεί όμως για τους δυο τραυματισμούς. Οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν τους 38 βαθμούς και αύξησαν την διαφορά από τον ΟΦΗ στους τέσσερις.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (59΄Ολιβέιρα), Βέρντε (80′ Αλμπάνης), Αραούχο

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (60΄Ντιγκινί), Σόουζα (30΄λ.τρ. Λάρσον), Δεληζήσης, Βέλεθ (13΄λ.τρ. Μπα), Σάσα, Ματίγια, Τόνσο, Φετφατζίδης (60΄Μαρτίνες), Γκάμα, Μαντσίνι

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Βοηθοί: Κωνσταντόπουλος – Σάββας

4ος: Μαλούτας

VAR: Φωτιάς – Νικολακάκης

To Top