Και τώρα το χρυσό! Η εθνική πόλο στην πρόκληση του Παγκοσμίου κόντρα στην Ουγγαρία

Ώρα… Παγκοσμίου πρωταθλήματος για την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που σήμερα (12:00, ΕΡΤ 3) κόντρα στην Ουγγαρία καλείται να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Η αντίπαλος δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη ομάδα, καθώς είναι η μεγαλύτερη σχολή του παγκόσμιου πόλο, με 16 Ολυμπιακά μετάλλια (εκ των οποίων τα εννέα χρυσά), με τρία παγκόσμια και 13 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ακόμη και η ημερομηνία του τελικού είναι σημαδιακή, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την κατάκτηση του αντίστοιχου τίτλου από την εθνική γυναικών στη Σανγκάη. Οι άνδρες μιμήθηκαν με καθυστέρηση 17 χρόνων τις γυναίκες στην κατάκτηση του ασημένιου Ολυμπιακού μεταλλίου, αλλά τον παγκόσμιο τίτλο μπορούν να τον πανηγυρίσουν με μικρότερη χρονική διαφορά.

Πέρα από τα αγωνιστικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, το στοιχείο που κάνει το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου να ξεχωρίζει είναι το ότι διαθέτει νοοτροπία, ωριμότητα και πνευματική ετοιμότητα πρωταθλητή. Για μια άλλη ομάδα, η απώλεια ενός τόσο κομβικού παίκτη, όπως ο Άγγελος Βλαχόπουλος, παραμονές μίας μεγάλης διοργάνωσης, θα μπορούσε να αποδειχθεί καταλυτική. Στην Εθνική κανείς δεν ψάχνει δικαιολογίες. Παίκτες και τεχνική ηγεσία «σήκωσαν μανίκια», δούλεψαν και βρήκαν τρόπο να καλύψουν το δυσαναπλήρωτο κενό. Μετά τη νίκη επί της Σερβίας, την εξασφάλιση ενός μεταλλίου και την πρόκριση στο Παρίσι, οι πανηγυρισμοί ήταν μετρημένοι και το μήνυμα ξεκάθαρο: η δουλειά δεν τελείωσε, στόχος είναι το χρυσό.

To Top