Κακά τα ψέματα… Tα λάθη που στοίχισαν σε μια εφιαλτική χρονιά!

O Ρουμπέν Πουλίδο παρά τα 35 του χρόνια (γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1979) και μια χρονιά που ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς δήλωσε αποφασισμένος να μην το βάλει κάτω, ανακοινώνοντας τη θέλησή του να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Προφανώς από τη μια το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο με τον Άρη αποτελεί σημαντικό κίνητρο (άσχετα εάν που θα αγωνίζεται του χρόνου η ομάδα και το κατά πόσο μπορεί να το καλύψει…), ενώ από την άλλη το ότι κουβαλάει μια χρονιά γεμάτη λάθη και θέλει να “ξεπεράσει”, αποτελούν τα βασικά του κίνητρα.

Είναι γεγονός ότι η δεύτερη χρόνια του με τον θεό του πολέμου στο στήθος, μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να θεωρηθεί. Κανείς δεν θέλει να θυμάται, όσο κι αν όλοι θα ήθελαν να είναι… ψέματα. Στην αρχή  της σεζόν, του δόθηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Άρη, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στο “ειδικό βάρος” και στη ευθύνη που του έδωσε η οικογένεια του Άρη.

Μερικά από τα πιο κραυγαλέα λάθη που στοίχισαν βαθμούς στη φετινή χρονιά είναι χαρακτηριστικά:

1.  Στο παιχνίδι με την Ξάνθη στα “Πηγάδια” την 5η αγωνιστική. Τελικό σκορ 2-0 τότε,  και ήττα για τον Άρη, με τέρματα που επιτεύχθηκαν από το ύψος της μικρής περιοχής. Το οξύμωρο βέβαια είναι το γεγονός, ότι οι σκόρερ -Μάνταλος και Σολάρι- έμειναν παντελώς αμαρκάριστοι καθώς ο Πουλίδο στο πεδίο δράσης του, τους είχε…ξεχάσει!

 2. Την επόμενη εβδομάδα, στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναιτωλικό (0-0), οι άστοχες τοποθετήσεις του, και οι λανθασμένες ενέργειές του, έκαναν τον κόσμο να τον αποδοκιμάσει έντονα μετά το τελευταίο σφύριγμα. Ήταν το παιχνίδι που σύμφωνα με τον Πουλίδο ποτέ δεν πέταξε το περιβραχιόνιο, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου.

3. Στον αγώνα της 11ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο Χαριλάου (0-2) ήταν το παιχνίδι με τα περισσότερα λάθη του. Στο πρώτο γκολ, έχασε τον αντίπαλο χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει. Το δεύτερο γκολ προήλθε από παιδαριώδες λάθος, καθώς και πάλι ο 35χρονος αμυντικός έδωσε πάσα στον Κλωναρίδη που από το ύψος της περιοχής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του.

 3. Ο Μιλίνκοβιτς, βλέποντας ότι ο Ισπανός όχι μόνο δεν προσφέρει, αλλά υποκύπτει σε συχνά λάθη, τον άφησε το επόμενο παιχνίδι εκτός αποστολής. Τον επανέφερε και πάλι στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανθρακικό όπου σε λιγότερο από 40 λεπτά έκανε πολλά λάθη. Μόλις στο 6′ ο Κάσες, απέφυγε τον Πουλίδο  σαν “μαρμαρωμένο”ενώ στο 27′ επανέλαβε ακριβώς το ίδιο. Η κατάληξη πανομοιότυπη, με τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων να σκοράρει σε αυτές τις περιπτώσεις. Δέκα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 37′, ο Σέρβος κόουτς, τον απέσυρε ως αλλαγή, με επακόλουθο, η κερκίδα να αποδοκιμάσει.

4. Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε στην Κρήτη και στο αξέχαστο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Εκεί όπου ο Άρης άγγιξε μια επική ανατροπή (από 0-2, 3-2), ο Μπατιμπανγκά απέφυγε στο 96′ τον Πουλίδο εξαιρετικά εύκολα και πέτυχε την ισοφάριση. Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι ο Ισπανός μπήκε στον αγώνα στο 89′ και για πέντε λεπτά αντικαθιστώντας τον Νταμαρλή.

 5. Σε αυτή την άσχημη χρονιά που κανείς δεν θέλει να θυμάται… ο Ρούμπεν Πουλίδο αγωνίστηκε ελάχιστα, καταγράφοντας συνολικά 15 συμμετοχές, κυρίως λόγω τραυματισμών. Η άσχημη φετινή σεζόν για τον ίδιο, αποτυπώνει και την γενικότερη κακή εικόνα του Άρη. Κανένας, δεν μπορούσε να προβλέψει το καλοκαίρι,  το πρόσωπο που θα έβγαζε στο γήπεδο ο Πουλίδο, όταν του δόθηκε μάλιστα και ηγετικός ρόλος στην ομάδα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κυμπριχτσής

To Top