Κακή εμφάνιση και ήττα “μαχαιριά” του Άρη (0-2)!

Ο Άρης γνώρισε πικρή ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης με σκορ 2-0 από τον νεοφώτιστο Πλατανιά Χανιών. Ήταν η χειρότερη φετινή εμφάνιση των κίτρινων, η οποία έφερε την πρώτη εντός έδρας ήττας, προκαλώντας πικρία στους φιλάθλους, οι οποίοι ξέσπασαν δικαιολογημένα σε αποδοκιμασίες μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Οι κίτρινοι με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, είχαν πολλά προβλήματα, παρουσιάζοντας μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος! Σε κακή μέρα τόσο ο Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος δεν «διάβασε» καλά το παιχνίδι και τον αντίπαλό του, αλλά και οι παίκτες των κίτρινων…

Ο 59χρονος τεχνικός του Άρη ξεκίνησε με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, με τους Ψυχογιό, Παπαζαχαρία, Πουλίδο και Μαργαρίτη στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Κοέλιο και Νταμαρλής, ο Ασλανίδης στα δεξιά του κέντρου και ο Σουνάς στα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Αγκάνθο, έχοντας λίγο πιο πίσω τον Καπετάνο.

Οι κίτρινοι είχαν πολλά προβλήματα σε όλο το πρώτο ημίχρονο τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και όχι μόνο δεν είχαν βοήθειες από τα άκρα, τόσο οι Ψυχογιός, Μαργαρίτης κάτω από τη γραμμή του κέντρου, όσο και Ασλανίδης, Σουνάς μεσοεπιθετικά παρουσίασαν πολλές αδυναμίες. Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπαθούσαν με φανερή νευρικότητα στις κινήσεις τους να επιτεθούν με μακρινές μπαλιές, κάνοντας εύκολη τη δουλειά των αντίπαλων αμυντικών…

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Πλατανιά έδειξε ένα δεμένο σύνολο, ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 27’ οι Κρητικοί έριξαν μια… προειδοποιητική βολή με τον Κάλαϊντζιτς και στο 36’ με δυνατό σουτ του ίδιου έξω από την περιοχή έγραψαν το 0-1, αφού εκμεταλλεύτηκαν ένα από τα πολλά λάθη των κίτρινων. Μάλιστα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τους Ουντόντζι και Αναστασάκο, εξαιτίας των λαθών του Άρη και της μεγάλης νευρικότητας που έδειξαν οι παίκτες του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κατσαβάκης έριξε στο ξεκίνημα στην επίθεση τον Γκέσιο αντί του κακού Ασλανίδη και λίγο αργότερα τον Κανούλα αντί του Κοέλιο. Οι κίτρινοι έχασαν δυο μοναδικές ευκαιρίες! Στο 54’ διπλή ευκαιρία με τους Καπετάνο και Αγκάνθο και στο 60’ με τον Σουνά. Εκεί, όμως, που φαινόταν ότι ο Άρης αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του, η ομάδα της Κρήτης έκανε το 0-2 στο 62’ με τον Ουντόντζι… Ήταν ένα… φθηνό γκολ που έκοψε την προσπάθεια αντεπίθεσης του Άρη, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό και νεύρα στην ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι κίτρινοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ για να «μπουν» και πάλι στο παιχνίδι, αλλά το έκαναν με ανορθόδοξο τρόπο (μακρινές μπαλιές) και χωρίς καθαρό μυαλό, ενώ θα κινδύνεψαν να δεχθούν και τρίτο γκολ, όταν ο Πλατανιάς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις.

Πολλά λάθη σε βάρος του Άρη ο Δελφάκης. Στο45’ο βοηθός του Τσολάκης σταμάτησε λάθος τον Αγκάνθο με οφσάιντ, το οποίο δεν υπήρχε, ενώ ο Ισπανός βγήκε σε τετ α τετ με τον Κηπουρό.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Αγκάνθο, Καπετάνος, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Σουνάς, Νταμαρλής (71’ Παπαστεριανός), Ασλανίδης (46’ Γκέσιος), Ψυχογιός, Κοέλιο (62’ Κανούλας)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Τζάνης, Ντόε, Κάλαϊντζιτς, Ουκάρ (90’ Μιρτσέτα), Νούνιεθ, Αναστασάκος (81’ Ναζλίδης), Ουντότζι, Μαρτσάκης (61’ Γκονζάλες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε λεπτό προς λεπτό live το PRESSARIS

To Top