Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ξεκίνησαν τα χιόνια στη βόρεια Ελλάδα (video)

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Λέανδρος» έχει ξεκινήσει την επέλασή της στην βόρεια Ελλάδα, με τα φαινόμενα να εντείνονται, κυρίως το διήμερο που ακολουθεί.

Συγκεκριμένα από το απόγευμα της Τετάρτης (13/1) χιονίζει στη Φλώρινα. Παρά την έντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα δεν έχουν  δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Καστοριάς και Πρέσπας μέσω Βίγλας γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς και εκεί η χιονόπτωση είναι έντονη, ενώ μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες ήδη έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να διατηρήσουν το δίκτυο ανοιχτό.

Κύριο χαρακτηριστικό της νέας κακοκαιρίας που θα πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας το διήμερο Πέμπτη με Παρασκευή, είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες αναμένεται να πέσουν ακόμα περισσότερο  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα κυμανθούν σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή, με τη βόρεια χώρα να μπαίνει σε ολικό παγετό και τον υδράργυρο να κινείται υπό το μηδέν όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη για τον καιρό της ΕΜΥ, το πρώτο κύμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τις περιοχές χιονοπτώσεων να είναι κυρίως στα κεντρικά, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και το βράδυ, θα επηρεαστούν οι περιοχές από Θεσσαλία και νοτιότερα.

To Top