Κακόγουστο αστείο, πικρή ήττα, αντίο πλέι οφ: 1-0 (video)

Μπορεί να ήταν… Πρωταπριλιά, αλλά η προσπάθεια του Άρη για να προλάβει το «τρένο» της Ευρώπης δεν σήκωνε αστεία… Πόσο μάλλον αυτό το… κακόγουστο αστείο που παίχθηκε σήμερα. Οι κίτρινοι κλώτσησαν μια τεράστια ευκαιρία στο άδειο ΟΑΚΑ, έχασαν με 1-0 από τον μέτριο και… αδιάφορο Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν από το 59’ με παίκτη περισσότερο και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν στην 5η θέση.

Μπαρτσελόνα ή Μίλαν; Πόνταρε στην expekt.com και κέρδισε Bonus 125 €!

Ο Άρης πλήρωσε τη στιγμιαία αμυντική του αδράνεια στη φάση του γκολ στο 82′, έχασε δυο τεράστιες ευκαιρίες με τους Νέτο και Τριανταφυλλάκο για να σκοράρει και σπατάλησε το τελευταίο του χαρτί για τα πλέι οφ, προκαλώντας πικρία στον κόσμο του!

Οι κίτρινοι ενώ έπαιζαν τα ρέστα τους για την Ευρώπη δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Παρουσίασαν έλλειμμα τόλμης και αποφασιστικότητας και ενώ το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα τους «κατάφεραν» να χάσουν από έναν αντίπαλο που είχε πολλά προβλήματα, έπαιζε χωρίς φιλάθλους και με 10 παίκτες από το 59’!

Με Τσουκάνη (για πρώτη φορά στη φυσική του θέση ως αριστερό χαφ) και Νέτο στις πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης τον Τριανταφυλλάκο, ξεκίνησε ο Μανουέλ Μασάδο. Στην αμυντική τετράδα επέστρεψαν οι Λαζαρίδης και Μίσελ, έπειτα από απουσία μίας εβδομάδας και σχεδόν ενός μήνα αντίστοιχα, όπως και ο Καζναφέρης, που ήταν αναπληρωματικός κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο Άρης κόντρα στη ροή του αγώνα είχε μια απίστευτη ευκαιρία μόλις στο 20’, όταν μετά από καταπληκτική διαγώνια ασίστ  του Τσουκάνη, ο Νέτο μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή, αλλά το σουτ του με το αριστερό αποκρούστηκε δύσκολα από τον Καρνέζη!

Μπορεί στο πρώτο 45λεπτο οι κίτρινοι να μην είχαν την κατοχή της μπάλας (65%-35% υπέρ των γηπεδούχων), αλλά ο Μασάδο παρουσίασε μια καλοστημένη αμυντικά ομάδα που έδειξε ικανή να χτυπήσει το παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο Πορτογάλος κάνοντας δύο αλλαγές έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του. Στη θέση των Καζναφέρη και Τσουκάνη, μπήκαν οι Γιαννιώτας και Κατίδης, με τον Νέτο να τοποθετείται στο δεξιό άκρο της άμυνας, έχοντας μπροστά του τον Γιαννιώτα, ενώ ο Κατίδης πέρασε στον άξονα, πίσω από τον Τριανταφυλλάκο.

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης άγγιξε το γκολ, όταν στο 47’ ο Τριανταφυλλάκος σούταρε άουτ σε μοναδικό τετ α τετ με τον Καρνέζη.

Μετά την αποβολή στο 59’ του Σπυρόπουλου, ο Μασάδο πέρασε στο παιχνίδι τον Πρίττα αντί του Τριανταφυλλάκου και πέρασε κεντρικό επιθετικό τον Γιαννιώτα, θέλοντας να κερδίσει σε ταχύτητα και εκρηκτικότητα…

Ο Άρης πήρε μέτρα στο γήπεδο, απείλησε, αλλά τελικά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, πληρώνοντας ακριβά την αμυντική του αδράνεια. Σε μια «κρύα» φάση στο 82’ ο Ρούντολφ έπιασε την άμυνα του Άρη… κοιμώμενη και με πλασέ έγραψε το 1-0.

Οι κίτρινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου.

Μέτριος ο Άρης σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει την νίκη, παίζοντας με παίκτη περισσότερο για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Ελάχιστες οι καλές στιγμές του στο 90λεπτο…

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σιμάο, Κουίνσι, Ζέκα (76’ Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος (65’ Νίνης), Κλέιτον (65’ Ρούντολφ).
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης (46’ Γιαννιώτας), Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Φατί, Παπαζαχαρίας, Νέτο, Τσουκάνης (46’ Κατίδης), Ουμπίντες, Τριανταφυλλάκος (66’ Πρίττας).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την παρουσίασε live  λεπτό προς λεπτό το PRESSARIS

Δείτε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση:
{youtube}Nv76k3Ajvgs|640|360|1{/youtube}

To Top