ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καλαμπάκος για Μπράουν: “Ένας σταρ που κάνει ό,τι του ζητάς και αντέχει την πίεση”!

Ο προπονητής του «Χαριλάου Τρικούπη» Μεσολογγίου μίλησε για τον Κεν Μπράουν με τον οποίο συνεργάστηκαν πριν τρία χρόνια στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Τόνισε τα δυνατά σημεία του Αμερικανού, σχολίασε την υπάρχουσα δύσκολη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ ενώ τέλος δήλωσε πως αν γίνει σωστή διαχείριση τόσο το μπάσκετ γενικά όσο και ο Άρης ειδικά, θα βρουν τον δρόμο τους!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Το δικό σας εξπρές έχει ονοματεπώνυμο έτσι; (γέλια)

Είμαστε καλύτερα από ότι περιμέναμε από αυτό που είχαμε υπολογίσει όταν φτιάχναμε αυτή την ομάδα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Δεν τα είχαμε υπολογίσει έτσι.

Τι έγινε στην πορεία;

Είμαστε καλά. Πρόκειται για μια ομάδα που προϋπήρχαν και δικοί μου παίκτες και αυτό όπως γνωρίζετε είναι πιο εύκολο για έναν προπονητή, όταν έχει ήδη συνεργαστεί και κάποια παιδιά, είναι πιο βολικό να μην ξεκινάει από το 0. Ξέραμε τις συνεργασίες, την φιλοσοφία και γνωρίζαμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, ήταν πολύ πιο εύκολο να μπούμε στο γήπεδο.

Γίνεται μια συζήτηση για το ελληνικό μπάσκετ. Η δική σας ομάδα σε ποια φάση βρίσκεται;

Θέλουμε να ανέβουμε αλλά νομίζω πως δεν μπορούμε γιατί εμείς δεν έχουμε το γήπεδο και δεν υπάρχουν και τα εχέγγεια για να γίνει αυτό, εφόσον δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η ομάδα εδρεύει στο Μεσολόγγι;

Ακριβώς και το γήπεδο μας έχει περίπου 550 θέσεις και όταν το μίνιμουμ για την Α1 είναι 1.000 με 1.100, δεν ξέρω πως λύνεται αυτό το πρόβλημα. Οι εποχές είναι δύσκολες, δεν γίνεται να ζητάς και να ζητάς συνεχώς πράγματα.

Πως σχολιάζετε το θέμα «Ηλίας Ζούρος» στο Περιστέρι;

Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες, δεν έχω καταλάβει τι έγινε και όπως φάνηκε σε όλο τον κόσμο περίεργο, έτσι φάνηκε και σε εμένα. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα σε μια ομάδα, το τί συζητάνε, τι λεφτά υπάρχουν ή τι ζητάει ο Ζούρος. Επειδή είμαστε «έξω από τον χορό», ας μην κάνουμε πολλές και έντονες δηλώσεις για το ποιος έχει δίκιο και άδικο. Εμείς οφείλουμε να είμαστε να είμαστε με τον Ζούρο γιατί η εικόνα που παρουσίασε είναι πολύ καλή. Και στο Πρωτάθλημα πηγαίνει καλά το Περιστέρι και στο Κύπελλο αλλά και στην Ευρώπη.

Ως άνθρωπος που αγαπά το μπάσκετ, πως σχολιάζετε το τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στο μπάσκετ;

Όπως τα μικρά παιδιά που παίζουν στην παραλία με τα κουβαδάκια τους και δεν κάνουν πίσω για το καλό του αθλήματος, νομίζω ότι το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί ήταν το ότι έπεσε ο Ολυμπιακός, ή το να μην θέλει να συνεχίσει στο πρωτάθλημα. Εγώ σαν φίλαθλος, θα ήθελα να βλέπω ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός σαν παιχνίδι και όχι μόνο δύο φορές στην Ευρωλίγκα.

Φαίνεται σαν να έχει εξασθενίσει πλέον το μπάσκετ..

Μα υπήρχαν ομάδες και δεν γνωρίζαμε ποιος θα έρθει δεύτερος. Αν θα είναι π.χ η ΑΕΚ ή ο Προμηθέας ή το Περιστέρι. Αλλά είναι πολύ μακριά από τον Παναθηναϊκό. Ο υγιής φίλαθλος δεν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον να πάει στο γήπεδο, ο κανίβαλος θα πάει σίγουρα γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Αλλά αυτός που θέλει να δει play-off, να πάει να δει τι; Θυμάστε πέρσι το σειρά 3-4 στο Περιστέρι; Ποιος πήγαινε στο γήπεδο; 10-15 άτομα..

Έχετε κρατήσει το φύλλο αγώνα Χαρίλαος Τρικούπης-Ολυμπιακός 83-72;

Ξέρεις για όλες σχεδόν τις ομάδες στην Α2, είναι μεγάλη τιμή και πλάκα να βρίσκουν μπροστά τους τον Ολυμπιακό. Εγώ τον είχα ξανασυναντήσει δύο χρονιές που ήμουν στον Κόροιβο. Είναι διαφορετική προσέγγιση. Γίνεται τέτοια κινητοποίηση η πόλη με αστυνομία κτλ, το βιώνει τελείως διαφορετικά η επαρχιακή πόλη.

Πείτε μας δύο λόγια για τον Κεν Μπράουν ως νέα προσθήκη του Άρη;

Ήταν ο μοναδικός αθλητής που δώσαμε τα περισσότερα λεφτά, είναι πραγματικά ένας πολύ καλός παίκτης. Τον είχαμε πάρει από ένα πολύ καλό πρωτάθλημα στην Ρωσία, είναι εξαιρετικός παίκτης αλλά και άνθρωπος. Είναι μποέμ, ωραίος τύπος, αλλά περισσότερο μ’αρέσει γιατί είναι χαμαιλέων, γιατί κάνει ό,τι του ζητάς. Στην προηγούμενη του ομάδα επειδή είχαν τρομερούς σουτέρ, του ζητήθηκε μόνο να κατεβάζει σωστά την μπάλα. Όταν όμως ήρθε στον Κόροιβο του είπαμε πως εδώ πρέπει βάζεις και να κινείς την διαδικασία. Προσαρμόστηκε αμέσως και δυστυχώς για εμάς πλήρωσε το buy out και τον Δεκέμβριο έφυγε.

Γι’αυτό έπαιξε και μόλις 12 παιχνίδια…

Ακριβώς. Είναι παίκτης του προπονητή και της ομάδας, κάνει πολύ καλά την δουλειά του, δεν είναι «τρελός Αμερικανός» που κάνει ό,τι να’ναι. Είναι ένα παιδί που μπόρεσε και υπηρέτησε την ομάδα. Είναι λίγο τρελός με την καλή έννοια, εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι και σουτάρει εξίσου πάρα πολύ καλά. Νομίζω πως ό,τι του ζητήσει ο κόουτς, θα το κάνει. Προσαρμόζεται εύκολα, έχει εμπειρία και εικόνες. Είναι ένας πραγματικά καλός παίκτης.

Μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας όπως τον Άρη;

Ο Άρης έχει προβλήματα, αυτό είναι γνωστό. Επιπλέον όμως, ο Άρης έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, παιδιά όπως ο Μποχωρίδης επέστρεψαν από τραυματισμούς, θα έρθει ένας τύπος στον Άρη που είναι πραγματικός σταρ. Νομίζω ότι αυτή η νίκη κόντρα στο Περιστέρι, θα του δώσει πράγματα. Θα του δώσει αυτοπεποίθηση, χαρά και διάρκεια αν το διαχειριστούν σωστά. Αυτό είναι θέμα προπονητή και εδώ μιλάμε για έναν προπονητή «μεγάλη γάτα».

Αμφισβητήθηκε πάντως και αυτός στον Άρη..

Αμφισβητούνται πολλά στον Άρη, υπάρχουν κάποιες παθογένειες. Αλλά όλες οι μεγάλες ομάδες έτσι είναι. Ακόμη και όταν βρίσκεσαι στην κρίσιμη καμπή, τα «κουσούρια» της μεγάλης ομάδας σου μένουν. Και τα καλά και τα άσχημα, έτσι κι’αλλιώς ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι ομάδες έκαναν την «κοιλιά» τους. Σε όλες όμως αυτές τις μεγάλες ομάδας μένουν πάντα και τα καλά και τα «κουσούρια» που αρκετές φορές ειδικά όταν δεν είσαι σε καλή κατάσταση, σε κρατούν πίσω.

Είναι καλό για τον Άρη που έκανε αυτή την «κοιλιά» και είχε εξήγηση; Π.χ ο τραυματισμός και τώρα η επιστροφή του Μποχωρίδη..

Μα «έδεσε» όλο το γλυκό. Δεν γνωρίζω ακριβώς τους λόγους που αποχωρεί ο Τάλτον, αλλά νομίζω πως όταν έχεις καλή περιφέρεια μετά θα στηριχθείς στους ψηλούς θα την βγάλεις την άκρη. Θέλεις τα παιδιά που κινούν το μηχάνημα και αυτά τα παιδιά είναι οι κοντοί. Και όταν έρθει ο Μπράουν και είναι υγιής και καλά, θα έχουμε την πρώτη ύλη. Και είσαι και Άρης έτσι; Ο Άρης έχει κόσμο, θα συσπειρωθούν και θα βρίσκονται στο γήπεδο. Υπάρχει συσπείρωση, είναι ζωντανός οργανισμός. Δεν είναι παρατημένος ούτε διαλυμένος, υπάρχει αγάπη και βοήθεια. Θα την βρει την άκρη αρκεί να μπορέσουν να διαχειριστούν τα πρέπει του κάθε παιχνιδιού και πρωταθλήματος.

Αυτό είδαμε από τον Τάλτον είναι ότι δεν μπόρεσε να «σηκώσει» το φορτίο της δημιουργίας και της πρωτοβουλίας..

Ναι, αλλά έχει και δίπλα του τον Μποχωρίδη, κάνει την δουλειά πιο εύκολη. Και τα υπόλοιπα παιδιά, οι περιφερειακοί του Άρη δεν είναι κακοί, απλώς θέλεις και κάποιον να σηκώσει αυτό το φορτίο. Ο Κεν Μπράουν είναι παιδί που μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά. Όταν τον είχαμε εμείς εκεί αυτή την εικόνα είχα. Ένα παιδί που πήρε τα περισσότερα λεφτά, θέλαμε έναν καλό άσο!

Σε αυτό το πρωτάθλημα, τι μπορούμε να περιμένουμε στην συνέχεια;

Να ευελπιστούμε στο επόμενο πρωτάθλημα να φτιάξουν τα πράγματα, να βρεθεί μια ισορροπία. Να επανέλθουν οι δύο μεγάλοι στην κατηγορία, να βάλουν όλοι μυαλό και να γνωρίζουν πως όταν ξοδεύεις ασύστολα χρήματα, θα βρεθείς μπλεγμένος. Να τα βάλουν όλα σε μια τάξη, να ισχυροποιηθούν περισσότερο οι ομάδες και σταδιακά το μπάσκετ θα βρει τον δρόμο του. Έχει καλή πρώτη ύλη το μπάσκετ αλλά έχουν γίνει πολλές άτσαλες κινήσεις τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή αυτό που βιώνει ο Άρης τώρα, δεν είναι φετινό φαινόμενο ή αυτό που πληρώνει ο ΠΑΟΚ.

Δηλαδή;

Να καθαρίσει το σωματείο, να κάνει οικονομικά μπάτζετς, να βασιστεί σε δικά του παιδιά κτλ. Ο Άρης έχει χορηγούς, έχει και κάποια χρήματα. Δεν χρειάζεται όλο το μπάτζετ να πάει στην ομάδα, ας πληρωθούν και κάποια από τα παλιά.

Ο Άρης αυτή την στιγμή πληρώνει 30 παίκτες, οι «παλιές αμαρτίες»..

Αυτό εξηγώ πως δεν είναι φετινό φαινόμενο. Πρέπει να πάρεις μια γενναία απόφαση και να είσαι αρκετά έξυπνος και τυχερός βέβαια. Δεν είναι δικό μας σωματείο κανένα, το υπηρετούμε όλοι.

Ίσως όμως χρειάζεται ειλικρίνεια και να μην μένουμε στο παρελθόν..

Ο Άρης έζησε μια μεγάλη 15ετία αλλά αυτό τελείωσε, ζούμε τώρα. Υπάρχει τώρα κόσμος που αγαπάει τον Άρη και πηγαίνει στο γήπεδο και τον υποστηρίζει, να ζήσει το τώρα.

Τι θα πρέπει να προσέξει ο Σούλης Μαρκόπουλος στον Κεν Μπράουν;

Επειδή ο Σούλης είναι προπονητής που πιέζει τους παίκτες, ο Κεν θα κάνει ό,τι του πει, αντέχει στην πίεση. Αρκεί να του πει τι θέλει να κάνει και θα είναι ό,τι καλύτερο για τον Άρη!

To Top