Καλαφατάκης, Αλεξανδρής και Αγραβάνης για την μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη

Καλαφατάκης, Αλεξανδρής και Αγραβάνης μίλησαν για την μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη, με αφορμή την διοργάνωση του All Sta Game.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά:

O προπονητής της νικήτριας ομάδας (Rising Stars), Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε μετά τον τέλος του αγώνα: «Είναι ένα παιχνίδι χωρίς άγχος, γιορτή, που όλοι το απόλαυσαν και είχε και συναρπαστικό τέλος. Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο πως δεν πρέπει να χαλαρώσουν γιατί απέναντι τους βρίσκονται τεράστιοι παίκτες. Το έδειξαν άλλωστε και οι αντίπαλοι τους στο παρκέ, όπου το ματς έγινε στο τέλος ντέρμπι. Οι δικοί μου καλαθοσφαιριστές είναι ακόμα άπειροι αλλά με αρκετό ταλέντο. Στο τέλος όμως διαχειρίστηκαν καλά τον αγώνα και επικρατήσαμε. Δεν φοβήθηκαν ούτε υποτίμησαν τα «ιερά τέρατα» που είχαν ως αντιπάλους. Φυσικά δεν είχε καμία σημασία ποιος θα ήταν ο τελικός νικητής αλλά να κερδίσει το μπάσκετ. Είμαστε όλοι άνθρωποι του μπάσκετ εγώ, ο Γιωργής (Μπουσβάρος) και ο Βαγγέλης (Αλεξανδρής) και προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο για το άθλημα”.

Όταν ρωτήθηκε για την στήριξη της ΕΚΟ στην διεξαγωγή του ALL Star Game τόνισε: «Eίμαι ευτυχής που λόγω της ΧΑΝΘ γίνεται εδώ η διοργάνωση, όπως πέρσι διεξήχθη στην Πάτρα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και το συγκεκριμένο γήπεδο ιστορικό. Δεν είναι η διοργάνωση μόνο τα παιχνίδια, είναι όλο το τριήμερο. Είχε νωρίτερα ματς με αμαξίδια, εκδήλωση στο Πλαγιάρι, σεμινάριο προπονητών, επισκέψεις με κοινωνικό ρόλο. Εγώ έχω εδώ διπλό ρόλο, σαν προπονητής και ως εκπρόσωπος των πετρελαίων.

Μετά τα Χανιά το 2014, έπρεπε να αναβιώσει το όλο γεγονός, το υποσχεθήκαμε και το κάναμε πραγματικότητα. Είναι προβολή για την εταιρία και κάνει και καλό για να διαφημίζεται του μπάσκετ. Να δει το μπάσκετ και η κοινωνία μας καλύτερες μέρες” και κατέληξε: “Οι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να δίνουν πίσω μέρος από τα κέρδη τους. Επειδή ζούσα από το μπάσκετ κάνω ότι μπορώ να του δώσω ότι μπορώ πίσω. Έχουμε κάνει γενικότερα πολλές δράσεις για την κοινωνία και τον αθλητισμό επειδή είμαι άνθρωπος του μπάσκετ. Γενικά βοηθάμε όλα τα αθλήματα και στην Εθνική ομάδα, είμαστε και σε άλλους πολλούς τομείς”.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής κοουτσάρισε μαζί με τον Γιωργή Μπουσβάρο του All Time Stars και είπε μετά το παιχνίδι: «Το έζησα όπως πρέπει να το ζήσει ένας προπονητής που έχει μεγαλώσει σε αυτό το γήπεδο, με την ίδια συγκίνηση. Εκτός του ότι βρίσκεσαι με γνωστούς, φίλους και συνεργάτες όπως είναι ο Γιωργής Μπουσβάρος, αντιπάλους όπως είναι ο Γιώργος Καλαφατάκης με τον Λευτέρη Κακιούση, είχα την τιμή και την ευτυχία να κοουτσάρω ζωντανούς θρύλους του ελληνικού μπάσκετ και με τέσσερις εξ’ αυτών είχα συνεργαστεί, με το Χάρη Παπαγεωργίου, ήμασταν συμπαίκτες. Αν αναλογιστείτε πόσοι τίτλοι ήταν από τη δική μας πλευρά, θα ιδρώσετε για να τους μετρήσετε. Είχα ένα κομμάτι συγκίνησης γιατί γυρίζει το μυαλό μου πίσω. Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ ευχάριστο και συναρπαστικό. Τα νέα παιδιά είναι πολύ καλοί παίκτες, βοήθησε και ο Γιώργος λίγο, να δώσει κάποιες ανάσες. Θα σταθώ σε δύο παραμέτρους. Συγχαρητήρια στον Γιώργο και στη χορηγό εταιρεία ΕΚΟ, γιατί αυτός ο θεσμός πρέπει να συνεχιστεί, είναι κάτι που το θέλει το ελληνικό μπάσκετ και το χρειάζεται. Είδατε σήμερα πόσα παιδιά ήταν στο γήπεδο. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια γιατί χρειάζεται. Παραμένουμε ενεργοί κι εγώ και ο Γιωργής και χαρήκαμε πολύ αυτήν την εκδήλωση».

Ο Γιάννης Αγραβάνης που ήταν ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων δήλωσε: «Δε νομίζω ότι με δυσκόλεψε κάτι. Όλα τα έκανα με ευχαρίστηση, χωρίς άγχος και πίεση γιατί όλοι ήρθαμε εδώ για μία γιορτή του ελληνικού μπάσκετ. Παίξαμε με τους μεγάλους ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και προσπαθήσαμε να ανταμείψουμε τον κόσμο που ήρθε με θέαμα και με περισσότερη δράση» είπε αρχικά και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν έχει σκεφτεί τα αυριανά καρφώματα. «Ακόμα δεν έχω σκεφτεί είναι πολύ νωρίς. Θα το σκεφτώ το βράδυ και βλέπουμε. Μπορεί να συμβουλευτώ και τον αδερφό μου για καμιά ιδέα». Όσο για το αν είχε σκεφτεί τα σημερινά ή του βγήκαν αυθόρμητα; «Τα σημερινά καρφώματα, τα είχα προετοιμάσει κυρίως στο μυαλό μου και δεν ήταν κάτι δουλεμένο. Είναι κάτι που μου αρέσει και μου βγαίνει αυθόρμητα» ήταν η απάντηση του Γιάννη Αγραβάνη.

To Top