ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καλαϊτζάκης: “Απίστευτο συναίσθημα να παίζεις εδώ που έχουν παίξει Γκάλης και Γιαννάκης!”

Όταν γεννήθηκε, ο Νίκος Γκάλης μετρούσε ήδη τέσσερα χρόνια μακριά από το μπάσκετ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν ήδη προπονητής. Κι όμως ο 17χρονος Παναγιώτης Καλαϊτζάκης αυτούς μνημόνευσε για να σχολιάσει το ντεμπούτο του στην Stoiximan.gr Basket League με την φανέλα του Άρη, στο Αλεξάνδρειο.

Ο Καλαϊτζάκης άρπαξε την ευκαιρία από την εύκολη επικράτηση του Άρη επί της Κύμης και αγωνίστηκε τα πρώτα του 52 δευτερόλεπτα στην μεγάλη κατηγορία, πετυχαίνοντας και το πρώτο του καλάθι.

“Το συναίσθημα είναι απίστευτο! Να παίζεις σε αυτή την έδρα που έχουν παίξει τόσο μεγάλοι παίκτες όπως ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Είναι κάτι απίστευτο για μένα. Οι συμπαίκτες μου, μου μίλησαν, ο Βασίλης (Ξανθόπουλος) ήθελε να μου δώσει τη μπάλα, αλλά έγινε ένα λάθος στην πρώτη επίθεση. Μετά μου έδωσε τη μπάλα ο Ντράγκι, σούταρα και το έβαλα”, είπε ο 17χρονος γκαρντ.

“Όταν είσαι μικρότερος πρέπει να ακούς”

Είναι στην διαδικασία που το στόμα μένει κλειστό και τα αυτιά είναι τεντωμένα για να δέχεται τις συμβουλές των πιο έμπειρων συμπαικτών του: “Με βοηθούν πολύ οι συμπαίκτες μου, είναι πολύ έμπειροι παίκτες. Υπήρχαν πειράγματα στα αποδυτήρια, λογικό είναι. Τους ευχαριστώ πολύ, είμαι πολύ χαρούμενος. Σε κάθε προπόνηση όταν είσαι μικρότερος πρέπει να ακούς. Αυτό κάνω. Ακούω κάθε μέρα ό,τι μου λένε και προσπαθώ να παίρνω το καλύτερο και να τους βοηθάω στην προπόνηση”.

Ο Καλαϊτζάκης ακολούθησε κανονικά όλο το πρόγραμμα προετοιμασίας και τις περισσότερες φορές προπονείται με την ανδρική ομάδα την φετινή χρονιά, ενώ αγωνίζεται κανονικά και στο εφηβικό τμήμα. Ο δίδυμος αδελφός του Γιώργος, ανήκε στον Άρη, αλλά εδώ και έναν χρόνο είναι στον Παναθηναϊκό. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος είχαν δοθεί δανεικοί από το Ηράκλειο στους κίτρινους, καθώς είχε μετακομίσει το 2014 όλη η οικογένεια στην Θεσσαλονίκη.

To Top