Καλαϊτζίδης: “Δεν ψάχνω Αρειανούς, ψάχνω ικανούς ανθρώπους”

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης παραδέχθηκε ότι προέρχεται οπαδικά από τον Άρη, αλλά υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ψάχνει Αρειανούς για να φτιάξει την ομάδα, αλλά ανθρώπους ικανούς να πλαισιώσουν αυτό που ο ίδιος θέλει να κάνει.

Η συνέντευξη του τεχνικού του Άρη στο novasports.gr:

-Συμπληρώσατε έναν μήνα στην προπονητική καρέκλα του Άρη. Πως κύλησε αυτό το διάστημα και ποιες είναι οι σκέψεις για την καινούρια σας ομάδα;

« Ο χρόνος είναι ανελέητος! Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω καταλάβει πως πέρασε αυτός ο μήνας, διότι είναι τόσα πολλά τα θέματα που πρέπει να αξιολογήσουμε, ώστε να οδηγηθούμε με ασφάλεια στο δρόμο που θέλουμε εμείς. Νιώθω ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που ανέλαβα. Η αλήθεια είναι ότι κινούμαστε κάπως αργά, όμως συμβαίνει διότι καλούμαστε να αξιολογήσουμε μια πρότερη κατάσταση κάτι που σημαίνει πως προτιμάς να μείνεις στο ίδιο θέμα λίγο περισσότερο, προκειμένου να μη κάνεις λάθος. Προς ελαχιστοποίηση, λοιπόν, αυτού του κινδύνου, κάναμε μόνο μερικά βήματα».

-Τι σκέψεις δημιουργεί σε έναν προπονητή μια ομάδα υποβιβασμένη και πικραμένη όπως ο Άρης;

« Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τη σημερινή αφετηρία. Αν μπεις στη διαδικασία λειτουργίας με το συναίσθημα, δεν θα μπορέσεις να κάνεις ανάλυση. Αφήνεις, λοιπόν, τα συναισθήματα στην άκρη και πας στα ωφέλιμα συμπεράσματα τα οποία θα σου επιτρέψουν να τρέξεις την έρευνα γρηγορότερα. Και επειδή ο χρόνος μας έχει περάσει, έχοντας κάνει λιγότερα βήματα απ΄ όσα θα έπρεπε να έχουμε κάνει, πρέπει να αφήσουμε τα όποια συναισθήματα κατά μέρος».

-Λέτε ότι η ομάδα αργεί. Να το εκλάβουμε ως καμπανάκι;

« Όχι, αλλά είναι ένα γεγονός. Λέω πως αισθάνομαι εγώ σε σχέση με το χρόνο που πλησιάζει για την έναρξη της προετοιμασίας και του πρωταθλήματος. Επαναλαμβάνω πως θα έπρεπε να έχουμε κάνει πολύ περισσότερα βήματα απ΄ όσα έχουμε κάνει μέχρι σήμερα».

-Επιμένετε να μη προβάλετε το γεγονός της Αρειανής σας προέλευσης. Μετά από πολλά χρόνια ο Άρης δίνει τα κλειδιά της ομάδας σ΄ ένα δικό του παιδί από το ξεκίνημα της σεζόν. Σημαδιακό;

« Δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς συναισθήματα θερμά προς μια ομάδα, διότι ο χρόνος έχει καταδείξει πως τα προβλήματα τα δημιούργησαν αυτοί που ευαγγελίζονταν πως ήταν Άρης! Άρα, το ότι προέρχομαι από την ομάδα, δεν είναι το πρώτιστο. Εγώ δεν ψάχνω Αρειανούς, ψάχνω ικανούς ανθρώπους, οι οποίοι να μπορέσουν να δώσουν χαρά στον κόσμο του Άρη. Πρόκειται, λοιπόν, για μια τελείως διαφορετική αφετηρία. Γι αυτό δεν χρησιμοποιώ ποτέ το επιχείρημα ότι στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια τα συναισθήματά μου ήταν πολύ θερμά γι αυτήν την ομάδα».

-Τι Αρη θα δούμε με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο;

« Το ποδόσφαιρο είναι ένα, όμως ο κάθε προπονητής χρησιμοποιεί διαφορετικούς δρόμους για να το υπηρετήσει. Όλοι, πάντως, στοχεύουμε σε μια ομάδα που θα είναι ελκυστική και ανταγωνιστική ως προς τον στόχο της. Στον Άρη, η ιστορία και η δυναμική του, ορίζουν από μόνα τους τον στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από το να επανέλθει άμεσα στη Superleague. Αυτό που θα διεκδικήσουμε να είναι απόρροια της καλής αγωνιστικής παρουσίας. Κι αυτό για να μην είναι πρόσκαιρο το όφελος, αλλά διαχρονικό».

-Χωρίς την πολυτέλεια, όμως, των πολλών μεταγραφών, εξαιτίας των περιορισμών που και φέτος υπόκειται ο Άρης, θα μπορέσει ν΄ ανέβει;

« Η αφετηρία αυτή είναι σε όλους τους φίλους της ομάδας γνωστή. Και βεβαίως, δεν είναι η καλύτερη αφετηρία. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της ομάδας, όπως γνωρίζουμε και τον περιορισμό στις μεταγραφές. Μέσα από τέτοιες συνθήκες, όμως, καλείσαι να πετύχεις το προσδοκώμενο. Συμφωνούμε ότι δεν είναι εύκολος στόχος, όμως πρέπει να βρούμε τους τρόπους και τη δύναμη για να τον πετύχουμε».

-Ένα στίγμα των επόμενων βημάτων της ομάδας;

« Σχεδόν έχω ολοκληρώσει την αξιολόγηση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού της ομάδας, άρα γνωρίζω ποια από τα παιδιά, κατά την άποψή μου, μπορούν να συμμετάσχουν στη προσπάθεια της επόμενης περιόδου. Αυτό που μένει είναι να επιλέξουμε τα νέα στελέχη τα οποία θα συμπληρώσουν τα αγωνιστικά στοιχεία αυτών που υπάρχουν. Η προετοιμασία μας θα γίνει στο Πράβετς της Βουλγαρίας, όπου θα μεταβούμε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και για ένα 12ήμερο».

-Να κλείσουμε με δυο λόγια προς τον κόσμο, ο οποίος βεβαίως μπορεί να έχει βαρεθεί τις υποσχέσεις, αλλά είστε ο νέος προπονητής του Άρη και επιβάλλεται να απευθυνθείτε σε αυτόν.

« Επειδή, λοιπόν, τα λόγια δεν είναι ο καλύτερος προμηθευτής της αλήθειας, εκτιμώ ότι αυτό που θα μπορούσε να κάνει αισιόδοξο τον κόσμο είναι αυτό που βλέπει. Άρα, πρέπει με έργα να καταδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα πάμε βήμα-βήμα, γιατί μιλάμε για μια νέα ομάδα και αυτό θα δημιουργήσει την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Αφήνω τα έργα να καταδείξουν το σήμερα και το αύριο του Άρη!».

 

To Top