Καλαϊτζίδης: “Να προχωρήσουμε με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα”

Ο προπονητής του Άρη Δημήτρης Καλαιτζίδης τοποθετήθηκε για όσα συμβαίνουν στην ΠΑΕ Άρης τα τελευταία 24ωρα.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για το πόσο επηρεάζουν οι διοικητικές αναταραχές το αγωνιστικό τμήμα: “Δεν είναι το πιο ευχάριστο, αυτό που συμβαίνει στο σύλλογο γιατί όλοι γνωρίζουν ότι για να υπάρχει ένα καλό περιβάλλον εργασίας πρωτίστως πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Κάτι που μας λείπει εδώ και πολύ καιρό . Εκτιμώ ότι κάνουν οι άνθρωποι το κάνουν για να επέλθει αυτή η ηρεμία επιτέλους και να προχωρήσουμε με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα του Άρη. Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός μπορώ να κρίνω και να αξιολογήσω από πού ξεκινάει η κάθε ενέργεια και που καταλήγει.

Προσπαθώ να είμαι προσηλωμένος στο αγωνιστικό, το οποίο χρειάζεται μεγάλη προσοχή , γιατί μην ξεχνάτε ότι είμαστε μια νέα ομάδα , με νέους ποδοσφαιριστές οι οποίοι πρέπει να αφομοιωθούν άμεσα με την υπόλοιπη ομάδα. Υπάρχουν άμεσες προτεραιότητες. Φυσικά και δεν με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι εξελίξεις. Αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει. Αλλά όλοι πρέπει να κατανοήσουμε την αξία του να επέλθει ηρεμία στην ομάδα».

Για το αν μπαίνουν στα χωράφια του στο αγωνιστικό: «Καταρχήν εάν προσπαθήσει να μπει ή θα απομακρυνθεί αυτός ή εγώ. Δεν είναι διαπραγματεύσιμο αυτό. Το έχουμε συζητήσει πολλάκις. Πρέπει να το σεβαστούν όλοι αυτό. Εκτιμώ ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται έχουν από έναν ρόλο. Όταν οι άνθρωποι ξέρουν τους ρόλους τους, έστω και εάν αυτοί οι ρόλοι είναι συγγενικοί , είναι αυτονόητο να μην εμπλέκεται ο ένας στο ρόλο του άλλου.

Είναι πολύ σημαντικό σε οποιαδήποτε εργασία να ο επακριβής ορισμός των ρόλων. Και το έκανα πάντα στις ομάδες που εργαζόμουν, μόλις πήγαινα επιλέγαμε τα στελέχη που ήταν ωφέλιμα και στη συνέχεια μοιράζονταν οι ρόλοι. Ξέρετε όταν προσδιοριστούν οι ρόλοι είναι πολύ εύκολο να ελεγχθούν κιόλας”.

Για τη σχέση του με τον Γαλανό και εάν αυτός ήταν που τον συγκράτησε για τη μεταγραφή του Λάζαρ: «Το έχω πει από την πρώτη στιγμή που έχω έρθει εδώ είναι οι δύο βασικοί πυλώνες που θα πρέπει να οικοδομηθεί η νέα ομάδα του Άρη θα είναι η αξιοπιστία και το αγωνιστικό . Όταν θα μπαίναμε στη διαδικασία μεταγραφής ενός ποδοσφαιριστή που στην τριετία θα κόστιζε 500χιλιάδες ευρώ τη δεδομένη χρονική στιγμή το ποσό ήταν απαγορευτικό. Όσο για τη σχέση μου είναι επ ακριβώς προσδιορισμένοι οι ρόλοι και ο καθένας σέβεται το ρόλου και την ευθύνη στο τομέα του άλλου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα θέμα. Όταν σέβεται ο ένας το ρόλο του άλλου τα πράγματα κυλάνε αρμονικά.

Για τον Σανιά και τον N’ Λουντούλου που θα ενσωματωθούν από τον Ιανουάριο και πόσο αυτό επηρεάζει αγωνιστικά την ομάδα: «Έχει ήδη συμφωνηθεί η εδώ παραμονή τους. Άλλωστε υπολείπονται τρεις μήνες για έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Χρόνος που δεν είναι μεγάλος. Στελέχη που μπορούν να μας βοηθήσουν και την επόμενη και μεθεπόμενη χρονιά. Οι κεκτημένες ικανότητες τους μας επιβάλλουν να τους κρατήσουμε στην ομάδα για την επ ωφελεία της ομάδας. Σίγουρα η απουσία τους είναι σημαντική γιατί είναι ικανότατα στελέχη άρα αφαιρείται δυναμική από την ομάδα ομάδας. Οπότε εκ των ενόντων πρέπει να βρούμε λύσεις για να καλύψουμε τις απουσίες και παράλληλα να στελεχώσουμε την ομάδα με άλλους ποδοσφαιριστές μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου».

To Top