ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σιγουριά Καλαϊτζίδη για την δική του παρουσία στο τιμόνι, αλλά και την τελική δικαίωση του Άρη

O Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μίλησε για τις εξελίξεις στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο και την κατάθεση του για το Ολυμπιακός-Βέροια.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ΕΡΤ3: 

Τι έφταιξε από πλευράς Άρη, τι δεν λειτούργησε καλά, ώστε να μη ζει αυτές τις τρέχουσες δραματικές καταστάσεις;

«Να συμφωνήσουμε ότι όταν ένα αποτελέσματα δεν είναι το επιθυμητό υπάρχουν παραλείψεις, πρέπει να αναφερθούμε στην αφετηρία, δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο. Χρυσή ευκαιρία είπα τότε να αναδομηθεί η ομάδα. Για τη δική μας περίοδο δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση, παρότι ο αντίπαλος έκανε ίσως παγκόσμιο ρεκόρ συλλογής πόντων. Το αποτέλεσμα αυτό να το εκτιμήσουμε και να το αξιολογήσουμε και αν γίνουμε ωριμότεροι. Ακόμα δεν έχει χαθεί η άνοδος,τρέχει η διαδικασία για να αποκτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, μέσω της δεύτερης θέσης, αφού όλοι συμφωνούν πως ο Άρης θα είναι μια ομάδα που θα ανέβει στην επόμενη κατηγορία, είτε μπαράζ, είτε χωρίς μπαράζ».

Είστε αισιόδοξος για τη δικαίωση;

«Βεβαίως και είμαι αισιόδοξος, όλοι οι παράγοντες που έχουν λόγο επ’ αυτού. Ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ, είπε ότι πρέπει να γίνει με 20 ομάδες. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε πως αυτό αναφέρει η προκήρυξη, αν δεν ολοκληρωθεί ο αριθμός θα συμπληρωθεί από ομάδες της παρακάτω κατηγορίας, όπως ο Άρης».

Η συνεργασία σας με τον ΑΣ ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ. Ποια η επόμενη κίνηση από τη δική σας πλευρά μιας και επίσημα προκηρύχθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος;

«Προ πολλού ο αδερφός μου έχει δηλώσει πως εμείς είμαστε εδώ ανεξάρτητα από κατηγορία και γνώση, δεν θα αφήσουμε τον σύλλογο έρμαιο του καθενός, πληρώνονται οι υπάλληλοι για να συντηρούν και να δουλεύουν για την ομάδα, Είχαμε δηλώσει πως αν δεν καταφέρουμε, τα χρήματα θα ήταν μια προσφορά σε όλους τους ανθρώπους του Άρη, βοήθεια ώστε να ξαναβρεί το δρόμο της η ομάδα, ο Αρης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι αποδεκτός στο ευρύτερο κοινό αξιοπρεπής ομάδα σε ότι αφορά τις οικονομικές της δραστηριότητες, πλέον κανένας δεν έχει εκκρεμότητα».

Γιατί είναι τόσο μικρό το χρονικό διάστημα για τους ενδιαφερόμενους;

«Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι μικρό αλλά ας δούμε πότε πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα, Ο επόμενος που θα έχει την ιδιοκτησία, το πρωτάθλημα θα αρχίσει την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου, 13 Ιουλίου προετοιμασία, επιβάλλεται από τις συνθήκες, πέρυσι αντιμετωπίσαμε ένα τέτοιο πρόβλημα, στις 3 Σεπτεμβρίου δηλώθηκε πως η ομάδα θα παίξει στη γ’ εθνική, χωρίς δικαίωμα μεταγραφών. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει τις συζητήσεις με το υπάρχον ρόστερ ποδοσφαιριστές, να βοηθήσουν να ανέβει η ομάδα από τη β’ στην α και είμαστε σε μια διαδικασία έρευνας αγοράς, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων ποδοσφαιριστές που να μπορούν να είναι παραγωγικοί στην άνοδο της β’ εθνικής, στις συζητήσεις που κάνουμε παίζει ρόλο το πρότερο παρελθόν της ομάδας, στην οικονομική φερεγγυότητα».

Έχετε κάνει αυτοκριτική;

«Αλίμονο αν δεν έχει γίνει ταμείο και σκληρή κριτική προς τα πρόσωπα μας, ξέρουμε το μέγεθος της ευθύνης απέναντι σε αυτόν τον κόσμο, το πλήθος των ανθρώπων που υποστηρίζουν μια ομάδα, η ιστορία μιας ομάδας υποδεικνύει τους στόχους».

Πιστεύετε πως η κατάθεση σας για το ΟΣΦΠ-Βέροια, μπορεί να επηρεάσει τα γεγονότα; Μιλάμε για συγκοινωνούντα δοχεία;

Εγώ κατέθεσα γεγονότα που γνώριζα, δεν μπαίνω στη διαδικασία να πω αν ήταν χειραγωγημένος, αν αρνηθείς την αλήθεια, αρνείσαι τον εαυτό σου θα καταθέσω αυτό που γνωρίζω και τίποτα περισσότερο και τη δεύτερη φορά μέσω υπομνήματος αυτό κατέθεσα, είπα τα ίδια πράγματα. Η απόφαση θα καταδείξει τι συμβαίνει, οι νόμοι και οι κανονισμοί υπέρ του Άρη , οι αποφάσεις θα καταδείξουν αν υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία. Οι καλύτεροι νομικοί της Ελλάδας και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ είπαν πως θα εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανονισμοί, αν δεν έχουμε αυτή την απόφαση θα μπούμε σε μια συλλογιστική πως το ένα αφορά το άλλο».

Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη γενική συνέλευση στον ΑΣ;

«Είμαστε ξεχωριστό κομμάτι από τον ερασιτέχνη, προτάθηκε να ολοκληρωθούν οι αποφάσεις και μετά να μπει στη διαδικασία να συζητηθεί το θέμα και τα αποτελέσματα, είμαστε σε αναμονή του αποτελέσματος, να δείξουν αν ο Άρης ανεβαίνει μέσω μπαράζ ή απευθείας, εξαρτάται από το πόσες θα είναι οι προνομιούχες θέσεις, μέχρι στιγμής νίκη βόλου και ΟΦΗ, περιμένουμε για να πούμε με ασφάλεια πως θα ανέβει ο Άρης, αυτός ήταν και ο λόγος που μείναμε με την ομάδα στο γήπεδο για ένα μήνα».

Τι περιμένετε από εδώ και στο εξής;

“Πριν από την 8η Ιουλίου την Παρασκευή 3η Ιουλίου θα επιβεβαιωθούν το πόσες πρέπει να είναι οι ομάδες που θα συμπληρώνουν τη βαθμολογία και μετά θα πάμε στην ΕΠΟ που θα επιβεβαιωθεί ότι το 2015-16 θα είναι με 20 ομάδες. Υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας, απευχόμαστε να χρειαστεί επόμενο βήμα».

To Top