ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλδερόν: «Πρέπει να συμφωνήσουν FIBA και Euroleague»

Ο Χοσέ Καλδερόν πήρε θέση στην κόντρα που έχει προκύψει ανάμεσα στην FIBA και την Euroleague για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία.

«Η FIBA και η Euroleague πρέπει να συμφωνήσουν για το καλό των παικτών. Βρισκόμαστε σε μία περίπλοκη κατάσταση όπου η μόνη μας ελπίδα είναι να φτάσουμε σε μία συμφωνία όσο πιο σύντομα γίνεται. Οι δύο πλευρές πρέπει να προστατέψουν το ταλέντο και την απόδοση των παικτών, που αποτελούν την βάση του μπάσκετ», ανέφερε αρχικά σχετικά με το ζήτημα ο Καλδερόν, ο οποίος τόνισε στη συνέχεια:

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα αν τα “παράθυρα” θα δουλέψουν, προτού καν εφαρμοστούν. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε. Μπορεί να δουλέψουν, αλλά αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί πριν την ώρα του. Ίσως αυτό δημιουργήσει ευκαιρίες για τα νέα παιδιά».

Τέλος, ο έμπειρος γκαρντ έκλεισε λέγοντας: «Σε όλη την ζωή μου πίστευα στις συμφωνίες και σε αυτή την περίπτωση η επιθυμία μου είναι να βρεθεί σημείο σύγκλισης ανάμεσα στη FIBA και την Euroleague, κάτι που είναι απαραίτητο για τους παίκτες. Πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το άθλημα».

To Top