Καλθάδο: «Κόκε, ο αρχηγός που αρμόζει στον Άρη, αλλά…»

Ο Αντόνιο Καλθάδο δεν διέκοψε ποτέ τις σχέσεις του με τον Άρη. Ήδη έχει πεδίο δράσης που σχετίζεται με πολλές από τις δραστηριότητες των κίτρινων. Ο Ισπανός παράγοντας μίλησε για πολλά θέματα, όπως είναι ο Μασάδο, ο Κόκε, ο Κούπερ, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τους κίτρινους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καλθάδο:

 -Πληροφορήθηκες την ήττα στο Περιστέρι;
«Φυσικά και το έμαθα. Είμαι πολύ λυπημένος, αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο»

-Υπάρχει εξήγηση για την κακή πορεία του Άρη;

«Πρώτη εξήγηση είναι η οικονομική κρίση η οποία περιόρισε τις μεταγραφές σε σχέση με πριν από 3-4 χρόνια, όπου τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Επιπλέον ο Άρης τα τελευταία τρία χρόνια είχε χτίσει ένα κορμό με Λατίνους ποδοσφαιριστές. Αναγκαστικά άλλαξε πορεία και ίσως εδώ οφείλεται αυτή η ρήξη που υπάρχει»

-Αυτή η προσπάθεια δηλαδή  να μην υπάρχουν Λατίνοι έβαλε τον Άρη σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να προσαρμοστεί;

«Παρά την οικονομική κρίση ο Άρης πρέπει να κοιτάει πάντα ψηλά. Να ζητάει το καλύτερο. Στον Άρη έφερα τον Νέτο και τον Αουρέλιο. Δύο πολύ φθηνές, τότε, λύσεις.  Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις στο εξωτερικό. Ο Άρης θα πρέπει να διατηρήσει αυτές τις ρίζες που έχει με βραζιλιάνους, ισπανούς κ.α. ποδοσφαιριστές»

-Λάθος δηλαδή σχεδιασμός το καλοκαίρι;

«Δεν έγιναν λάθη. Ο Θανάσης (βλ. Αθανασιάδης) αγαπάει πολύ τον Άρη. Νοιάζεται για την ομάδα, θέλει να τα κάνει όλα σωστά. Πρέπει όμως κάθε άτομο στην ομάδα να ξέρει και το ποιές είναι προτεραιότητες που υπάρχουν και να μην ακούει τον κόσμο και τί θέλει ο κόσμος ή τι πρέπει να κάνει επειδή το λέει ο κόσμος» 

-Γνωρίζεις τον Μασάδο;

«Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά γνωρίζω τη δουλειά του και ότι έχει εργαστεί σε ομάδες της Πορτογαλίας. Θα μπορέσει να κάνει δουλειά στον Άρη και μακάρι να κάνει»

-Έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά Κούπερ στην σκέψη και δουλειά; Το έχει ακούσει;

«Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δε γνωρίζω καλά τον Μασάδο. Αυτό που επισημάνω είναι ότι αν γίνουν 2-3 προσθήκες ακόμη και είναι καλά αγωνιστικά η ομάδα και υπάρχει και δέσιμο στο σύνολο μπορεί να έρθουν τα αποτελέσματα. Να υπάρχει ενότητα στην ομάδα, αυτό είναι το σημαντικό»

-Θεωρείς ότι η επιστροφή του Κόκε θα βοηθήσει τον Άρη;

«Έχω καθημερινή επαφή μαζί του. Πιστεύω θα βοηθήσει πολύ, μου έχει πει το πόσο θέλει να ξαναπαίξει στον Αρη. Είναι ο αρχηγός που αρμόζει στον Άρη. Δεν φτάνει μόνο ο Κόκε όμως για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, θέλει ακόμη 2-3 μεταγραφές. Ο Κόκε δεν μπορεί μόνος του να πάρει την ομάδα από το χέρι»

-Έχεις προτείνει κάποιον παίκτη στον Άρη ή κάποιον για πωλητήριο, όπως έγινε με Βανγκέλι;

«Μίλησα με την διοίκηση για παίκτες που έχω δει, αλλά και για πιθανές αποχωρήσεις από την ομάδα. Δεν υπάρχει κάτι τελειωμένο ωστόσο αυτή τη στιγμή». 

-Αν ήσουνα ο υπεύθυνος για να φτιάξεις μια ομάδα με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή τί θα έκανες;

«Πιθανόν να τα έκανα όλα διαφορετικά. Το ζητούμενο θα ήταν να ταξιδέψω πολύ για να αναζητήσω ποδοσφαιριστές καλούς που κοστίζουν λίγο. Υπάρχουν τέτοιοι. Δεν μπορώ όμως να το κάνω αυτό για τον Άρη, υπάρχουν άλλοι αυτή τη στιγμή».

-Ακούγεται για επενδυτικό ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Θα μπορούσε ο Άρης να βρει επενδυτικά κεφάλαια;
«Δεν θέλω να μιλήσω τώρα γιατί δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Ψάχνει ο Άρης επενδυτικές λύσεις στο εξωτερικό. Ίσως είναι της μόδας οι Άραβες, δεν είναι εκεί όμως οι αγορές που ψάχνει ο Άρης, αλλά υπάρχουν συναντήσεις και κουβέντες».

-Θα μπορέσει ο Άρης στο μέλλον να φέρει προπονητές του επιπέδου του Έκτορ Κούπερ;

«Γιατί όχι. Θα μπορούσε να φέρει κάποιον προπονητή αντάξιο του Κούπερ ακόμη και τον ίδιο που ήταν ευχαριστημένος στον Άρη. Έχει στο μυαλό του τον Άρη γιατί βλέπει παίκτες για να ενισχύσει την ομάδα του».

* Η συνέντευξη δόθηκε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»

To Top