Καλούν τη FIFA να αναγνωρίσει την εξόριστη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν

Μια διακομματική ομάδα Αμερικανών νομοθετών  κάλεσε τη FIFA,με επιστολή που εστάλη  σήμερα (11/8) στην παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, να αναγνωρίσει την εξόριστη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες κάλεσαν τη FIFA «να επιτρέψει στη γυναικεία ομάδα του Αφγανιστάν να εκπροσωπεί κάθε γυναίκα και κορίτσι παγιδευμένο υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν, αν όχι για το μέλλον του όμορφου παιχνιδιού, τότε για το σημαντικό μήνυμα που στέλνει σε γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο».

Η ομάδα βρίσκεται στην Αυστραλία από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο της κυβέρνησης στη χώρα τον Αύγουστο του 2021, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν υπό το φόβο της δίωξης.

Οι Ταλιμπάν συνέχισαν να περιορίζουν δραστικά τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των γυναικών και των κοριτσιών από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, κάτι που σύμφωνα με τον ΟΗΕ θα μπορούσε να ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Η ομάδα γυναικών του Αφγανιστάν ξεκίνησε μια αναφορά στα τέλη Ιουλίου, καλώντας τη FIFA να τις αναγνωρίσει ως εκπροσώπους της χώρας τους. Η ανδρική ομάδα του Αφγανιστάν συνεχίζει να αναγνωρίζεται από τη FIFA.

To Top