ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Καλύτερος με παίκτη λιγότερο ο Άρης στο Περιστέρι και στατιστικώς!

Μπορεί ο Άρης να έπαιζε με 10 παίκτες από το 35’ λόγω της αποβολής του Λίντσεϊ Ροζ και να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 51’, ωστόσο κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά το παιχνίδι του και να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά.

Ο Άρης έφτασε στο 2-2 χάρη στην συμπεριφορά του και στις δύο φάσεις παιχνιδιού – τόσο όταν είχε την μπάλα στα πόδια όσο και όταν αμυνόταν. Πέτυχε το πρώτο γκολ χάρη στην αποτελεσματικότητα της επιθετικής άμυνας που έκανε μέχρι τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κι ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Δεν επέτρεψε στον Ατρόμητο να ανεβάσει ρυθμό ανάπτυξης – και τελικά επέτρεψε στον αντίπαλό του λιγότερες (7) ευκαιρίες από αυτές που επιτρέπει κατά μέσο όρο (10.5) όταν παίζει με 11 παίκτες.

Ο Άρης, που έπαιξε για 55’+ αγωνιστικά λεπτά με παίκτη λιγότερο κράτησε το ίδιο την μπάλα (49.3%) με τον αντίπαλό του, καταφέρνοντας μάλιστα να ξεπεράσει κατά λίγο τον μέσο όρο κατοχής που έχει (48.6%) όταν παίζει με 11 ποδοσφαιριστές.

Ο Άρης των 10 παικτών είχε σε αυτό το ματς υψηλότερη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις (86,8%) από αυτή που έχει κατά μέσο όρο (79%). Κατάφερε να έχει το ίδιο ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών με τον μέσο όρο του, ενώ ήταν πιο αποτελεσματικός (54.8%) από το συνηθισμένο του (44%) στις επιθετικές μονομαχίες.

Πηγή: Gazzetta.gr

To Top