Καμία νομική ευθύνη για το ατύχημα του Σουμάχερ

Πληροφορίες που ήθελαν τον καταμερισμό ποινικών ευθυνών για το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από Γάλλο εισαγγελέα που ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση.

Αρκετά μεγάλη συζήτηση έγινε για το αν υπήρξαν ποινικές ευθύνες ανθρώπων του χιονοδρομικού κέντρου στο οποίο υπέστη το τραγικό ατύχημα ο Μίκαελ Σουμάχερ στις 29 Δεκεμβρίου 2013. Η… παραφιλολογία οργίασε για μερικά 24ωρα, όμως, ο Γάλλος εισαγγελέας, Πάτρικ Κουίνσι, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, διεξάγοντας μια μίνι-έρευνα και ανακοινώνοντας τα αποτελέσματά της. «Δεν υπάρχει καμία παράβαση από κανέναν. Το ατύχημα έγινε εκτός πίστας», ήταν μια από τις χαρακτηριστικές τοποθετήσεις του Πάτρικ Κουίνσι, που έβαλε τέλος στο θέμα κι έστρεψε ξανά το ενδιαφέρον όλων προς την υγεία του Γερμανού θρύλου της Φόρμουλα 1.

«Τα πάντα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ ήταν σύννομα με την ισχύουσα γαλλική νομοθεσία. Ο βράχος που προκάλεσε την πτώση του Σουμάχερ, ήταν 10,4 μέτρα μακριά από τον βράχο με τον οποίο συγκρούστηκε», πρόσθεσε ο κ. Κουίνσι, με το θέμα να θεωρείται λήξαν. Όσο για την κατάσταση του επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, παραμένει σταθερή και δεν έχει υπάρξει νέα ενημέρωση για τις προσπάθειες που κάνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, έτσι ώστε να τον επαναφέρουν από το κώμα.

Πηγή: onsports.gr

 

To Top