Καμία συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας για τη νέα ρύθμιση, σε αναμονή και η ΚΑΕ Άρης

Καμία συμφωνία δεν προέκυψε στην χθεσινή συνάντηση κλιμακίου του Υπουργείου Οικονομικών υπό τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα για το θέμα της αλλαγής των ρυθμίσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και έτσι εξακολουθεί να υπάρχει η ίδια αγωνία στις τάξεις της ΚΑΕ Άρης, τα στελέχη της οποίας ευελπιστούν πως θα “περάσει” η νέα ρύθμιση με τις περισσότερες δόσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του “capital.gr” “”δεν καταλήξαμε σήμερα σε τίποτα», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της σύντομης συνάντησης της τρόικας με τους επικεφαλής του υπουργείου, λόγω της συγκέντρωσης των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα.

Το ίδιο στέλεχος εξήγησε ότι δεν έχει κλείσει κανένα από τα ανοιχτά μέτωπα, αν και όπως πρόσθεσε η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα: «Αντιλαμβάνονται τα επιχειρήματά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συμφώνησαν τις επόμενες δυο ημέρες να υπάρξει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τα αρμόδια υπουργεία (Εργασίας, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών) ώστε να αρχίσουν να κλείνουν επιμέρους μέτωπα.

Αν αυτό επιτευχθεί τότε θα καταστεί δυνατή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α Σαμαρά μαζί με τον Γ. Στουρνάρα πριν αυτοί αναχωρήσουν για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης-Παρασκευής. Σημειώνεται ότι προ το παρόν ως στόχος τίθεται η αναχώρηση των επικεφαλής της τρόικας στο τέλος αυτής της εβδομάδος.

Σύμφωνα με τον ίδιο υψηλόβαθμο παράγοντα, στη σημερινή συνάντηση έγινε μια ανασκόπηση των διαπραγματεύσεων της τρόικας με τα υπουργεία οι οποίες θα συνεχιστούν εντός της εβδομάδος. «Συνεχίζουμε να αποτιμούμε τις δράσεις των άλλων υπουργείων», ανέφερε. «Έχουμε δώσει τις πολιτικές που πρόκειται να υλοποιηθούν εντός του έτους για να επιτευχθούν οι στόχοι και οι πολιτικές αυτές αξιολογούνται από την τρόικα».

Για το διαρθρωτικό ορόσημο του Μαρτίου δηλαδή τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και την κοινοποίηση τριμηνιαίων στόχων υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014 αναφέρθηκε ότι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν ήδη δοθεί συγκεκριμένα στοιχεία και ότι αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση τρόικας και αρμόδιου υπουργείου.

Ανοιχτό παραμένει και το μέτωπο της ρύθμισης των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών των ιδιωτών. Επίσης, αντικείμενο διαπραγμάτευσης παραμένει ακόμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πεδίο φορολογίας ακινήτων αναφορικά τόσο με το αν θα εισπράττεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ όσο και με καθεαυτό το φόρο των ακινήτων (χαράτσι)”.

Πηγή:www.capital.gr

 

To Top