ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καμία συμφωνία μεταξύ ΕΡΤ – ΕΣΑΚΕ, παραμένουν οι ομάδες (και ο Άρης) στην αβεβαιότητα

Πώς μπορεί να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα δίχως να υπάρχει συμφωνία για τηλεοπτικό συμβόλαιο για την πλειοψηφία των ομάδων; Δίχως να υπάρχει κεντρικός χορηγός πρωταθλήματος;

Ο ΕΣΑΚΕ παραμένει αδρανής και εγκλωβισμένος στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί λόγω κορωνοϊού, πρωτίστως όμως αυτό συμβαίνει γιατί “κατάφερε” η νυν διοίκησή του να ευτελίσει ακόμα περισσότερο το (όποιο) προϊόν που υπήρχε.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την ΕΡΤ και το κλίμα μέσα από κάποιες συζητήσεις που έγιναν προ μερικών εβδομάδων έγινε αρνητικότερο αντί να γίνει θετικό.

Πώς να υπάρξει συμφωνία με την ΕΡΤ αν ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζει ο ΕΣΑΚΕ πόσες ομάδες θα κατέβουν στο πρωτάθλημα κι αν θα υπάρξει τελικά κεντρική διαχείριση;

Αυτό που προκύπτει ως πληροφορία είναι ότι το κρατικό κανάλι ενδεχομένως να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον ΕΣΑΚΕ κάποια στιγμή μέσα στο Σεπτέμβριο, αλλά τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα ήθελε ο Σύνδεσμος.

“Κλειδί” στην όλη διαπραγμάτευση θα παίξει το αν θα είναι ή όχι στο τηλεοπτικό “πακέτο” ο Παναθηναϊκός, γιατί τότε θα πρόκειται για κεντρική διαχείριση και σαφώς το προϊόν γίνεται πιο ελκυστικό.

Μέχρι τότε αυτό που έχει σημασία είναι ότι καμία ομάδα – προφανώς και ο Άρης – δεν μπορεί να προϋπολογίσει έσοδα και να κάνει έναν υποτυπώδη σχεδιασμό.

Αυτός είναι ο λόγος που στον Άρη έχουν ξεκινήσει, όπως είχε υπογραμμίσει ο Λευτέρης Αρβανίτης αρχές Αυγούστου, τις ενέργειες για τη δημιουργία του ARIS TV. Ωστόσο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ΕΡΤ (ή όποιον άλλον ενδιαφερθεί, αν υπάρχει άλλος…), θα παραμένει το τοπίο κάθε ομάδας (και του Άρη) θολό.

To Top