ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καμία συνέπεια για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια η μη διεξαγωγή του Κυπέλλου

Κυπελλούχος Ελλάδος 2016 δεν πρόκειται να υπάρξει, καθώς η διοργάνωση διεκόπη οριστικά με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το γεγονός αυτό επηρεάζει με κάποιο τρόπο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τις ελληνικές ομάδες, καθώς όπως είναι γνωστό, ο Κυπελλούχος Ελλάδος κέρδιζε το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του SDNA, δεν υφίσταται το παραμικρό πρόβλημα με τον αριθμό των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.

Απλώς, δεν θα δοθεί ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του Κυπέλλου. Το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ θα κερδίσει η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στη διαδικασία των πλέι οφ, καθώς η πρώτη θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η διαφοροποίηση που θα υπάρχει, θα είναι ότι ΟΛΕΣ οι θέσεις των πλέι οφ θα οδηγήσουν στην Ευρώπη. Ακόμη και ο τελευταίος δηλαδή, θα κερδίσει την έξοδό του στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, παίρνοντας ασφαλώς το χειρότερο εισιτήριο αναφορικά με το πόσους προκριματικούς θα δώσει.

Αυτός που ουσιαστικά θίγεται ευθέως από όλο αυτό, είναι ο Ατρόμητος, καθώς ο μοναδικός τρόπος που υπήρχε για να βγει στην Ευρώπη θα ήταν μέσω του Κυπέλλου. Οι υπόλοιποι τρεις που συμμετείχαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) θα έβγαιναν έτσι κι αλλιώς στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος και πλέι οφ.

Ο αληθινά κερδισμένος θα είναι ο Πανιώνιος ή ο Αστέρας Τρίπολης, όποιος δηλαδή καταφέρει και μπει στην τετράδα των πλέι οφ, καθώς και τελευταίος να τερματίσει σε αυτή τη διαδικασία, θα έχει κερδίσει την έξοδό του στην Ευρώπη.

To Top