Καμικάζι Ιάπωνες νίκησαν 2-1 την Κολομβία

Οι… καμικάζι της Ιαπωνίας επικράτησαν 2-1 της Κολομβίας, που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 3ο λεπτό, στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας και έβαλαν… μπουρλότο στον όμιλο.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που εθνική ομάδα από την Ασία καταφέρνει να επικρατήσει επί εθνικής ομάδας από τη Λατινική Αμερική.

Οι Ιάπωνες ήταν αυτοί που έγραψαν ιστορία κόντρα σε μια Κολομβία που είδε τον Κάρλες Σάντσες να αποβάλλεται μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με απευθείας κόκκινη κάρτα. Κάπως έτσι ο όγδοος όμιλος, τον οποίο συμπληρώνουν η Πολωνία και η Σενεγάλη παίρνει… φωτιά με τους ξεγραμμένους, για πολλούς Ιάπωνες, να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης από την πρεμιέρα.

Στο 3ο λεπτό ο Κάρλος Σάντσες χρησιμοποίησε το χέρι του για να ανακόψει σουτ του Καγκάβα, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, απέβαλε τον μέσο της Κολομβίας και ο Ιάπωνας άσος της Ντόρτμουντ ήταν εύστοχος στην εσχάτη των ποινών κάνοντας το 1-0 πολύ νωρίς.

Ο Πέκερμαν έκανε αλλαγή τακτικής «θυσιάζοντας» τον πολύ δραστήριο όσο αγωνίστηκε Κουαδράδο βάζοντας στη θέση του τον Μπάριος και ενώ όλα πήγαιναν… στραβά ήρθε η ισοφάριση στο 39ο λεπτό όταν με συρτή εκτέλεση φάουλ ο Κιντέρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, παρά το γεγονός ότι ο Καβασίμα έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία του.

Με την είσοδο του Χάμες Ροδρίγκες στο 59′, οι Κολομβιανοί ανέκτησαν την κατοχή και άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα, αλλά το δεύτερο γκολ ήρθε για τους Ιάπωνες στο 73ο λεπτό όταν ο Χόντα εκτέλεσε κόρνερ και ο Οσάκο στο πρώτο δοκάρι πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Oσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Κ. Σάντσες, Φαλκάο, Κουαδράδο (31′ Μπάριος), Λέρμα, Μοχίκα, Κιντέρο (59′ Χάμες Ροδρίγκες), Ισκιέρδο (70′ Μπάκα), Ντ. Σάντσες.

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι (80′ Γιαμαγκάτσι), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (69′ Χόντα), Ινούι, Οσάκο (85′ Οκαζάκι), Χασέμπε, Σακάι, Γιοσίντα.

Διαιτητής: Nταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

To Top